enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Urfa’daki çocuk doktoru eksikliği Meclis gündeminde

Urfa’daki çocuk doktoru eksikliği Meclis gündeminde

Urfa’daki çocuk doktoru eksikliği Meclis gündeminde
07.04.2022 16:42
0
A+
A-

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa’nın kanayan yarası olan sağlıktaki çocuk doktoru eksikliklerini Meclis’e taşıdı.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa’nın hastanelerinde çölyak hastalığını teşhis edecek tek çocuk gastroenteroloji doktorunun bulunduğunu belirterek kentteki çocuk doktoru eksikliğini TBMM’ye taşıdı.

Şanlıurfa’da çölyak hastalığını teşhis edebilecek tek çocuk gastroenteroloji doktorunun kente tayin olduğu gibi sağlık sebeplerinden dolayı iznine ayrıldığı bilgisini veren Ayşe Sürücü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesini TBMM’ye sundu.

Vekil Sürücü önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa’da çölyak hastalığını teşhis edebilecek tek çocuk Gastroenteroloji Doktoru kente tayin olduğu gibi sağlık sebeplerinden dolayı iznine ayrıldı. Her çalışanın izin hakkı bulunamadı göz önüne alınarak izinli olduğu sürelerde aynı alanda uzman başka bir sağlık çalışanının da hastane de bulunması gerekmektedir. Bakanlığınıza uzun bir süredir Nüfusu 3 milyona yaklaşan Şanlıurfa’daki doktor yetersizliklerini özellikle de çocuk dalları hakkında önergeler sunmaktayız fakat bu konu da 4 yıldır gereken özen gösterilmemiş olup belirttiğimiz olumsuzluklar, eksiklikler ve ihmaller devam etmektedir. Bu hususta ciddi bir adım atılması elzemdir.

Bu Bağlamda;

  1. Şanlıurfa’da neden sadece tek Çocuk Gastroenteroloji Doktoru bulunmaktadır?

2.Konu hakkında bir adım atılacak mıdır?

3.Şanlıurfa’daki doktor eksiklikleri hakkında bir çalışma yürütecek misiniz?

4.Konu hakkında bir açıklama da bulunacak mısınız?”.

HABERLER  Şanlıurfa’da Otomobil odun yüklü kamyona arkadan çarptı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.