enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5951
EURO
34,7972
ALTIN
2.405,07
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
30°C
Şanlıurfa
30°C
Açık
Salı Açık
33°C
Çarşamba Açık
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C

Şanlıurfalı sanatçı Şelli: Çocuklarınızla yerel ağızla konuşmayın

Şanlıurfalı sanatçı Şelli: Çocuklarınızla yerel ağızla konuşmayın

Şanlıurfalı sanatçı Şelli: Çocuklarınızla yerel ağızla konuşmayın
08.04.2022 09:08
0
A+
A-

Şanlıurfalı Seslendirme Sanatçısı Mehmet Şelli, ebeveynlere, çocuklarıyla yerel ağızla konuşmamayı tavsiye etti.

Çok sayıda kayıt, tanıtım filmi, reklam, eğitim, santral, oyun ve çizgi filmi seslendiren Seslendirme Sanatçısı Mehmet Şelli, birçok ünlü markanın da sesi oldu.

Şelli, ebeveynlere seslenerek çocuklarının yerel ağızla konuşmamasını tavsiyesinde bulundu.

“SIFIRDAN DEĞİL EKSİ BEŞTEN BAŞLADIM”

Ebeveynlere seslenen Şelli, “30 yaşına kadar, şiveli konuşmayı iliklerime kadar hissettiğim memleketim Urfa’da yaşamış biri olarak, seslendirme işine İstanbul’da doğup büyümüş biri gibi sıfırdan değil deyim yerindeyse eksi beşten başladım. Gırtlaktan konuşmayı bırakabilmem ve sıfır noktasına varmam bile 5 yıl sürdü” dedi.

“MARUZ KALDIĞINIZ KONUŞMA ŞEKİLLERİ DİLİNİZE SİRAYET EDER”

Yıllarca akıntıya karşı kürek çektiğini belirten Şelli, ebeveynlere güzel konuşma ile ilgili tavsiyede bulunarak şunları kaydetti:

 “Ebeveynlere tavsiyem; çocuklarınızla yerel ağızla konuşmayın. Çünkü bir şeyi bozmak kolay ama düzeltmek her zaman çok zordur. Diksiyonda bir kural vardır. Kulaktan ne girerse ağızdan o çıkar. Yani maruz kaldığınız konuşma şekilleri dilinize sirayet eder. Çünkü insanda taklit eğilimi vardır. Mesela gidip Karadeniz’de yaşamaya başlasanız, özel bir çaba sarf etmeseniz bile bir süre sonra konuşmanızda Karadeniz şivesinden izler görünmeye başlar.”

“ÇOCUĞUNUZUN EN ÖNEMLİ ENSTRÜMANI KONUŞMADIR”

Çağın iletişim çağı olduğuna dikkati çeken Şelli, “İletişim çağında yaşadığımız bu zamanda nerede doğmuş olduğunuzun bir önemi yok. Global dünyanın bir parçasısınız sonuçta. Bu sebeple çocuğunuzun en önemli enstrümanı olan konuşmasının, düzgün ve yerel izlerden bağımsız olması yararına olacaktır” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa 4. Ulusal Kitap Fuarı kapılarını açıyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.