enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C

Başkan Canpolat verdiği sözleri bir bir hayata geçiriyor

Başkan Canpolat verdiği sözleri bir bir hayata geçiriyor

Başkan Canpolat verdiği sözleri bir bir hayata geçiriyor
12.04.2022 10:41
0
A+
A-

Haliliye İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, göreve geldiği günden bugüne geçen 3 yıllık süreçte temel ve sosyal belediyecilik çalışmalarıyla ilçede değişim ve dönüşüme imza attı. İlçede projeler bir bir tamamlanırken, sosyal ve kültürel çalışmalarla

Şanlıurfa’nın en büyük ilçesi konumunda bulunan ve 12 bin yıllık tarihe sahip Göbeklitepe’ye ev sahipliği yapan Haliliye’de, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından göreve başlayan Mehmet Canpolat ile geçen 3 yıllık sürede söz verilen projeler bir bir hayata geçirildi. Temel belediyecilik çalışmalarıyla ilçede projeler bir bir yükselirken, kurulan bölgenin en büyük sosyal yardımlaşma kompleksiyle de gönüllere dokunuluyor. Kültürel hizmetlerle de hem ilçenin hem de Şanlıurfa’nın tanıtımına yönelik çalışmalar yürüten Haliliye Belediyesi, yeşil alan miktarını arttırmaya yönelik de yaşam alanı olan yeni parkları hizmete sunuyor.

KÜLTÜR VE GASTRONOMİ MERKEZİNDE SONA DOĞRU

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın söz verdiği projeler arasında yer alan kültür ve gastronomi merkezi projesinde son aşamaya gelindi. Karşıyaka Mahallesinde yapım çalışmaları tamamlanan ve alınan meclis kararıyla Şanlıurfalı türkücü İbrahim Tatlıses’in adı verilen kültür ve gastronomi merkezinde konservatuar birimi, konferans salonu, kütüphane, meslek edindirme atölyeleri ile yöresel yemeklerin eğitimlerinin verileceği aşçılık atölyeleri ve restoran yer alıyor.

Yapım çalışmaları tamamlanan merkez, açılış için gün sayıyor.

YILLARIN SORUNUNA CANPOLAT’TAN NEŞTER

Sancaktar Mahallesinde uzun yıllardır devam eden sosyal tesis ve yeşil alan sorunu çözüme kavuşturuldu. Başkan Mehmet Canpolat’ın söz verdiği projeler arasında bulunan Sancaktar Çok Amaçlı Sosyal Tesis, Cami, Semt Pazarı ve Park Projesinde yapım çalışmaları tamamlanırken, kompleks kısa süre içerisinde hizmete sunulacak.

KARŞIYAKA’DA PROJE HİZMETE SUNULDU

Başkan Mehmet Canpolat’ın seçim sürecinde verdiği vaatler arasında yer alan projelerden olan semt pazarı projelerinden olan Karşıyaka Mahallesindeki inşaat çalışmaları tamamlandı. Karşıyaka Kapalı Semt Pazarı ve Semt Sahası projesi hizmete sunulurken, proje içerisinde bulunan cami inşaatının da kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

HABERLER  Şanlıurfa Valisi Erin, şehit babalarını ziyaret etti

HALİLİYE, MİLLET BAHÇESİ İLE NEFES ALACAK

Yeşil alan miktarını arttırmaya yönelik yürütülen çalışmalar arasında yer alan Millet Bahçesi projesinde de, çalışmalar 118.000 metrekarelik alanda yürütülüyor. İlçeye yeşil bir vadi kazandırılacak projede çalışmalar hummalı şekilde yürütülürken, Haliliye Millet Bahçesinin önümüzdeki aylarda hizmete sunulması hedefleniyor. Başkan Mehmet Canpolat’ın söz verdiği projeler arasında yer alan Haliliye Millet Bahçesinin hizmete sunulmasıyla vatandaşlara yeni bir yaşam alanı kazandırılmış olunacak.

İSTİHDAM ATAĞINA 2 FABRİKA İLE ÇÖZÜM

Başkan Mehmet Canpolat, Türkiye’nin en genç yaş oranına sahip Şanlıurfa’da, istihdam sağlanmasına yönelik dev bir projeye imza attı. Haliliye Belediyesinin proje çalışmalarını tamamlamasıyla Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesinde yapım çalışmalarına başlanılan 2 adet fabrika binası inşaatında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken, projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlanmış olunacak.

SOSYAL YARDIMDA 25 BİN HANEYE DESTEK

Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçede ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Kurulan sistemle ihtiyaç sahibi ailelerin başvurularının alınmasıyla komisyonca değerlendirme ve inceleme yapılmasının ardından ailelere destek sağlanıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 24.873 hanenin kapılarını çalarak, gönüllere dokunuyor.

AŞEVİNDEN GÜNLÜK 3 BİN 296 KİŞİYE SICAK AŞ

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Aşevinde günlük hazırlanan yemekler, görevliler sefertaslarına konularak ailelerin evlerine bırakılıyor. Günlük 3296 kişinin kapıları çalınan hizmet, Ramazan Ayında da hummalı şekilde devam ediyor. Sıcak yemek hizmetinden yararlanan vatandaşlarda, hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Haliliye Belediyesine çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor.

GENÇLİĞE BÜYÜK DESTEK

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yer alan eğitim merkezlerinde gençlere büyük destekler sağlanıyor. Bahçelievler Eğitim ve Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan üniversite hazırlık kurslarında hayallerindeki üniversitelere gitmek isteyen 600 genç için ücretsiz kurslar veriliyor.

HABERLER  Şanlıurfa’da gümrük kaçağı 300 cep telefonuna el konuldu

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi bünyesinde bulunan kütüphanede de, her gün 200’ü aşkın öğrenciye sessiz bir ortamda ders çalışma imkanı sağlanıyor. Kütüphaneden faydalanan üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan gençler için periyodik olarak deneme sınavları da yapılarak, öğrencilerin hem durumlarını görme imkanı hem de sınav stresinden kurtulmaları amaçlanıyor.

SIFIR ATIK PROJESİNDE GERİ DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Başkan Mehmet Canpolat’ın girişimleri sonucunda Haliliye Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile hayata geçirdiği projeyle ilçede sıfır atık seferberliği başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçede atık dönüştürme merkezleri kurulurken, okullarda eğitimler veriliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, yürütülen çalışmalarda hizmete sunduğu Sıfır Atık Marketle de, hem geri dönüşüme katkı sağlıyor hem de geri dönüşüm malzemeleri karşılığında ailelere temizlik malzemesi desteğinde bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.