enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Urfa’da kutsal topraklara gidecek olanları götürecek seyahat acenteleri salgında kapandı

Urfa’da kutsal topraklara gidecek olanları götürecek seyahat acenteleri salgında kapandı

Urfa’da kutsal topraklara gidecek olanları götürecek seyahat acenteleri salgında kapandı
13.04.2022 12:18
0
A+
A-

Suudi Arabistan’ın salgın nedeniyle yaklaşık 2 yıldır durdurduğu hac ve umre ziyaretleri Ramazan ayından sonra yeniden başlıyor.

Vatandaşlar ibadetlerini yerine getirmek için kutsal topraklara gidebilecek olmayı sevinçle karşılarken, Şanlıurfa’da pandemi döneminde mağdur olan birçok seyahat acentesi iflas ederek iş yerlerine kilit vurdu. Kentte kutsal topraklara gidişle ilgili bilgi almak isteyenler muhatap bulamadı.

Salgın nedeniyle iki yıldır Müslümanların en önemli ibadetlerinden biri olan hac vazifesinin yerine getirilememesi hacı adaylarını, umre ibadetinin başlamaması umre ziyareti yapmak isteyenleri üzerken, bu durum hac ve umre organizasyonu acentelerinin de mağdur olmasına neden olmuştu.

İki yıldır dört gözle hac ve umre organizasyonlarının başlamasını bekleyen seyahat acenteleri ile hacı adayları ve umre ziyaretçilerine müjdeli haberi önceki gün Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş verdi.

Ramazan ayından sonra umreye gitmek isteyenlerden gerekli hazırlıklarını yapmalarını isteyen Erbaş, bu yıl hac umre ve ibadetinin yapılabileceğini söyledi.

Kutsal topraklara gidebilmek için belirlenecek kriterler Türkiye’de Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nun toplantısından sonra netleşecek. Ramazan Bayramı sonrası şevval ayında ilk kafilelerin uzun bir aradan sonra Türkiye’den gideceği öngörülüyor. Daha sonra ise hac ibadeti var. Hac için de bu yıl 65 yaş altı hacı adaylarının kutsal topraklara gidişine izin verilmesi bekleniyor.

Kutsal topraklardaki programların gidiş tarihi veya fiyatı Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nun toplantısından sonra belirlenecek.

Salgın öncesine göre hac ve umre fiyatlarının dövizdeki dalgalanma nedeniyle bir hayli yükseleceği belirtiliyor.

Salgından önce hac ibadeti için parasını hazırlayan bir vatandaşa şu an işlemlere başlayabilirsiniz deseler dahi biriktirdiği para yeterli olmayacak hatta bir o kadar daha üstüne eklemesi gerekecek gibi görünüyor.

HABERLER  Şanlıurfa Büyükşehir’den açıklama: Germuş Kilisesi imar ile bağdaştırılamaz

Şanlıurfa’da da vatandaşlar ibadetlerini yerine getirmek için kutsal topraklara gidebilecek olmayı sevinçle karşıladı. Kentte kutsal topraklara sürekli gidip gelenler, alışmış olanlar bu konular hakkında bilgi almak için hac ve umre organizasyonlarını aradı ancak yanıt alamadı. Çünkü Şanlıurfa’da birçok hac ve umre organizasyonu yapan şirket salgın döneminde iflas ederek iş yerlerini kapattı.

CANBEK: ACENTELERİN NEREDEYSE TAMAMI KAPANMAK ZORUNDA KALDI

Bizim Haber Ajansı’na konuşan Türkiye Seyahat Acenteları Birliği Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Canbek, salgın sürecinde turizmde ciddi anlamda sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Hac ve umre işi yapan acentelerin neredeyse tamamının kapanmak zorunda kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Salgın sürecinin en çok etkilediği sektörlerden biri turizm oldu.  Maalesef bir destek de göremedik. Geçen hafta itibarıyla Suudi Arabistan hükümetinin kapılarını açması, hac ve umre işi yapan acentelerimize bir müjde oldu. Artık işlerini yapabilecekler.”

“VATANDAŞLAR FİYATLARI ÇOK DÜŞÜNMEYECEKLERDİR”

Muhafazakar bir bölgede bulundukları için hac ve umre için taleplerin yoğun olmasını beklediklerini söyleyen Canbek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Umarım hac ve umre işi yapan acenteler için güzel bir sezon olur. İnançlarını ve ibadetlerini yapmak için bekleyen binlerce, milyonlarca insan var. Fiyatlar yüksek. Çünkü dolar bazlı baktığımızda kur yüksek. Buna bağlı uçak bilet fiyatları ve otel fiyatları yüksek. İnsanlar zaten bunun bilincindeler.  Fiyatları da çok düşünmeyeceklerdir. Çünkü iki yıldır bekleniyor.  İnşallah biran önce kriterler belli olur”.

YAŞAR: İKİ YIL BOYUNCA HİÇBİR İŞ YAPAMADILAR

Türkiye Seyahat Acenteleri Yönetim Kurulu Üyesi Rahime Yaşar da Suudi Arabistan’ın hac ve umre kararını sevinç ve heyecanla karşıladıklarını söyledi.

İki yıllık süreçte hac ve umre organizasyonları yapan firmaların hiçbir iş yapamadıklarını belirten Yaşar, “Seyahat acenteleri çoklu turizm çeşitlerine hizmet veren yapılardır.  Hac ve umrede bu çeşitlilikten bir tanesidir. Sadece hac ve umre organizasyonu yapan acentelerimiz maalesef iki yıl boyunca hiçbir iş yapamadılar. Biz de dört gözle yapılacak ilanları bekliyoruz.  Özelikle hac ve umre organizasyonu yapan seyahat acentelerimizin bu yönde çalışmalarını bekliyoruz. Çünkü 2 yıllık süre zarfında hiçbir iş yapamadılar. Ekonomik bir destek de yapılmadı. Kapanan yerler oldu” dedi.

HABERLER  Bin yıldır depremin merkez üssü: Maraş
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.