enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

At yarışları geliri ile ilgili alınan karar Urfa’yı nasıl etkileyecek?

At yarışları geliri ile ilgili alınan karar Urfa’yı nasıl etkileyecek?

At yarışları geliri ile ilgili alınan karar Urfa’yı nasıl etkileyecek?
17.04.2022 20:53
0
A+
A-

At yarışlarından elde edilen gelirin Tarım Bakanlığı yerine Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesine karar verildi. Bu durum, Türkiye’de en çok atın bulunduğu ve akademik olarak da atçılık eğitimi verilen Şanlıurfa’yı nasıl etkileyecek?

AK Partili milletvekillerinin bankacılıkla ilgili verdiği torba yasa teklifiyle at yarışlarından elde edilen gelirler artık Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) aktarılacak.

At yarışlarıyla ilgili lisanslar 2018 yılı başından itibaren Türkiye Varlık Fonu’na devredilmiş, at yarışlarını izleme ve denetleme yetkisi ise Tarım ve Orman Bakanlığı’nda bırakılmıştı. Ancak Meclis’te kabul edilen yasa teklifi ile at yarışlarından elde edilen gelir 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonu’na yazılacak. 

Bu düzenlemenin yasalaşmasıyla hayvancılığın geliştirilmesine yönelik desteklerin; at ıslahı ve tesisler de ihtiyaç duyulan maddi desteğin daha da azalacağı öngörülüyor.

AT YETİŞTİRİCİLİĞİNDE URFA İLK SIRADA

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2021 yılında illere göre at varlığı verilerine göre, ülkede en çok at 7 bin 142 baş ile Şanlıurfa’da bulunuyor. Üstelik kentte at yetiştiriciliğine yönelik ilgi de yüksek. Öyle ki Harran Üniversitesi Suruç Meslek Yüksekokulu’nda Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü bulunuyor. Bölümden başarı ile mezunlar ise Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulunca açılan sınavda başarılı olmaları halinde “At Antrenörü ” unvanı kazanıyor ve diplomaları ile hipodromlarda, özel ve kamuya ait haralarda, binicilik kulüplerinde, çeşitli turistik tesislerde, atlı rehabilitasyon merkezlerinde, at üretim ve yetiştirme çiftliklerinde istihdam elde edebiliyor. 

Hem at varlığı hem de akademik düzeyde atçılığa değer verilen kentte alınan yeni kararın desteklerin azalacağından dolayı Şanlıurfa’yı olumsuz etkileyeceği öngörülüyor.

HABERLER  Motorine zam yolda
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.