enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3370
EURO
35,2041
ALTIN
2.247,26
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Yağmurlu
15°C
Şanlıurfa
15°C
Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Gök Gürültülü
14°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
14°C

Vertigo hastalığına karşı uzmanlar uyardı

Vertigo hastalığına karşı uzmanlar uyardı

Vertigo hastalığına karşı uzmanlar uyardı
18.04.2022 10:26
0
A+
A-

KBB Uzmanı Op. Dr. Baki Korkmaz, Vertigo hastalarının genel olarak ani hareketlerden kaçınmaları, tuz ve kahveden uzak durmaları ve strese dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Baki Korkmaz, Vertigo hastalığı, Vertigo belirtileri ve Vertigo tedavisi hakkında bilgi verdi.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Baki Korkmaz, Vertigo baş dönmesi çevresindeki eşyaların dönme hissi olarak insanda kendini gösterdiğini ifade etti.

Vertigo hastalığıyla ilgili önemli konulara değinen Korkmaz, “Hasta bize başvurduğunda öncelikle Vertigoda tanısal bir test olan Diks hallpike (hastayı sedyede ayak uzatmış oturur pozisyondayken aniden geriye yatırmasıyla yaptıkları bir test/manevradır) testine başvuruyoruz. Hastayı uygun bir zeminde sedyeye uzattıktan sonra sola bakış yönünde (Nsitagmus) hızlı göz hareketleri beraberinde eşlik olan Vertigo semptomları, bulantı, kusma var mı yok mu bakılıyor.

Diks hallpike testinin saptanan Nsitagmus, Vertigo ve bulantı kusma tespit edildiği zaman pozitif olarak kabul ettiğimiz bir test olduktan sonra pozisyonal Vertigo tedavisinde Epley manevrasına başvuruyoruz. Epley manevrasında yine hastayı aynı sedyede uzatıp baş pozisyonu hareketiyle halk arasında kristal diye tarif edilen kristallerin yerinde kaydığı durumlarda tekrar geri yerine oturtma manevralarıyla hastayı büyük çoğunlukla bu manevralarla tedavi ediyoruz.

2 ile 5 gün arasında tekrar kontrole çağırıyoruz. Kontrolde hastanın şikayetlerine göre gerekirse 2’ci defa manevra ile ortaya çıkan yarım daire kanallarındaki kristallerin R pozisyonu ile geri atmak suretiyle hasta bu şekilde yüzde doksan iyileşip şifa buluyor.

Evde bir baş dönmesi olduğu zaman lütfen kendi başınıza geçiştirmeyin en yakın sağlık kuruluşuna, mümkünse bir KBB uzmanına başvurmanızda fayda görüyorum” diye konuştu.

HABERLER  Türkiye'de 23 bin 759 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 192 kişi hayatını kaybetti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.