enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Urfa’daki karavancılar ‘karavan park’ istiyor

Urfa’daki karavancılar ‘karavan park’ istiyor

Urfa’daki karavancılar ‘karavan park’ istiyor
19.04.2022 08:28
0
A+
A-

Özellikle salgın döneminde uygulanan sosyal mesafe kurallarıyla kalabalıktan kaçan vatandaşlar karavan tatiline yöneldi. Şanlıurfa’da da alternatif tatil arayışına girenlerin karavana ilgisi bir hayli arttı.

Tüm dünyada etkili olan salgın nedeniyle tatilciler kalabalık tatil planlarından uzak durmayı tercih ediyor. Kalabalık tatil beldelerinden kaçan vatandaşlar çözüm olarak doğayla daha iç içe olabilecekleri karavan tatiline yöneldi. Karavan sayesinde kalabalıktan izole olarak ulaşım ve konaklama imkanını bir arada elde eden vatandaşlar, istedikleri konumda ve zaman diliminde tatil yapabiliyorlar. Şanlıurfa’da da son dönemde tatilcilerin karavana olan ilgisi epey artmış durumda. Ancak kentteki karavan tutkunlarının tatil yapacakları alan sorunu bulunuyor.

Uzun yıllardır kampçılıkla ilgilenen Moto Ruha Motosiklet Doğa Kampçılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Haydar Küçük, Şanlıurfa’da kentin tanıtımına ve turizmine katkı sağlamak amacıyla belediyeden kamp yeri ve festival alanı talep ettiklerini söyledi.

Bizim Haber Ajansı’na konuşan Küçük, kamplar aracılığıyla her kesimden insanla tanışma fırsatı bulduklarını belirtti.

Urfa’nın daha iyi yerlere gelmesini arzuladıklarını ifade eden Küçük, talep ettikleri kamp alanının kente düşük maliyetlerle, güzel bütçeler kazandıracağını ifade etti.

KÜÇÜK: KARAVAN PARK VE FESTİVAL ALANI İSTİYORUZ

“Doğaya gönül vermiş, iki tekere gönül vermiş bir insan olarak tamamıyla gönüllüğü esas alıp doğayı tabiatı gezip, kötü alışkanlıklardan uzak durmak adına her tipten ve her kesimden insanlarla zaman geçirme fırsatı buluyoruz” diyen Küçük, Urfa’da karavanla tatil yapılacak alan eksikliği bulunduğuna kaydetti. Küçük, Urfa’nın tanıtımına ve turizmine katkı sunacak ‘kamp park’ gibi bir alana ihtiyaç bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“İsteğimiz tabii ki Urfa’nın daha iyi yerlere gelmesi. Gelenekçi düşünceden ziyade biraz daha yenilikçi düşünceye yer verilmesi adına Urfa’mızda yılda bir olmak üzere, Urfa’mızı hem tanıtmak hem de turizme kazandırmak, maddi ve manevi ön plana çıkarmak adına komşu ilimiz Gaziantep’te kurulan ‘karavan park’ gibi düşük maliyetlerle güzel bütçelerle bir alanı ilimize kazandırmak adına birtakım taleplerimiz var. Bu taleplerimizden birincisi ‘karavan park’, ikincisi de festivallerin yapılabileceği güzel bir alan, bunları belediyemizden talep ediyoruz.”

HABERLER  Şanlıurfa'da şair ve yazarlardan Harran'a gezi

“ORTALAMA BİR KARAVAN 100 BİN LİRA CİVARI”

Küçük, karavanların çok işlevsel olduğunu ve kamplarda temel ihtiyaçların birçoğunu karavandan karşıladıklarını belirterek, kullandığı karavanı şöyle tanıttı:

“Karavanda ocağımız, buzdolabımız, şofbenimiz, su arıtma sistemimiz mevcut. Banyo ve tuvaletimiz de içeride. Güneş enerji panelimiz var. Bilgisayarımız, telefonumuzu şarj edebiliyoruz. Zeminde 140 litre su depomuz mevcut. Masayı tam indirdiğimiz zaman kenarları çekerek yatak haline getiriyoruz. Aydınlatmamız var. Biraz daha doğayla iç içeyiz.”

Salgınla birlikte karavana artan talepler de karavan ücretlerini artırmış durumda.

Ali Haydar Küçük,  bir karavanın boş haliyle yaklaşık 90 bin lira civarında olduğu bilgisini verdi. Güneş enerjisi paneli, buzdolabı ve diğer kişisel ihtiyaçlarla bu rakamın 130-140 bin lirayı bulabileceğini ifade eden Küçük, “Ama ortalama bir karavan 100 bin lira civarı” dedi.

KARAVAN KAMPI NEDİR?

 Karavan kampı, karavana temel ihtiyaçların alınarak yola çıkılması ve istenildiği kamp yerlerine aracınızı sürerek yapılan etkinlikler olarak biliniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.