enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3964
EURO
34,6184
ALTIN
2.389,07
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Karaköprü’de Ali Baba Hayratı düzenlendi

Karaköprü’de Ali Baba Hayratı düzenlendi
05.11.2023 16:18
0
A+
A-

Karaköprü’de geleneksel olarak düzenlenen Ali Dede (Baba) Hayratı bugün yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Karaköprü Belediyesi tarafından, Karaköprü’nün manevi sahibi olarak kabul edilen Ali Dede (Baba) adına düzenlenen hayrat bugün yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl 23. Kez  düzenlenen hayrata Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin yanı sıra AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan Baydilli, karaköprü’nün manevi sahibi olan Ali Dede (Baba) hayrına yapılan bu programa katılan herkese teşekkür ettiğini belirtirken Ali Baba’nın önemini anlattı.

Konuşmasının devamında Baydilli, İsrail’in kuşatması altında olan Gazze için çağrıda bulunarak, “Hiroşima’ya atılan atom bombasının 3 katı kadar bomba atılan Gazze için İslam alemi birleşmeli” diyerek düzenlenen bu programın İslam dayanışmasına vesile olmasını diledi.

Programda söz alan Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise programın hayırlara vesile olmasını diledi.

Kuran tilaveti okunan program yemek dağıtımı yapıldıktan sonra sona erdi.

ALİ BABA KİMDİR?

17. yüzyılda yaşamış olan Şazeli Ali Dede, Urfa’dan istanbula göç etmiş ve daha sonra tekrar urfaya gelmiş bir şeyhtir. O dönem Osmanlı Padişahı olan IV Murat 1639’da Bağdat seferine giderken yakınlarındakinin tavsiye etmesi üzerine Urfa’da yaşayan Şazeli Ali Dedeyi ziyaret eder. Ali Dede, kendisinden sefer için dua isteyen padişaha seferinin başarıyla tamamlayacağını söyleyerek uğurlamıştır. Bağdat’tan zaferle dönen padişah o zamanlar henüz bir köy olan Karaköprü’yü Ali Dede’ye bağışladı. Bu nedenle Şazeli Ali Dede Karaköprü’nün manevi sahibi olarak adlandırılır.

HABERLER  Başkan Mehmet Kuş Türkiye’de yine ilk onda!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.