enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5094
EURO
34,8327
ALTIN
2.490,54
BIST
9.550,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Şenyaşar ailesine saldırı soruşturmasında tutuklama var

Şenyaşar ailesine saldırı soruşturmasında tutuklama var

Şenyaşar ailesine saldırı soruşturmasında tutuklama var
24.04.2022 07:52
0
A+
A-

Suruç’ta 2018 seçimleri öncesi yaşanan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği kavgayla ilgili gözaltına alınan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi ve yeğenlerinin de aralarında bulunduğu 11 kişiden 4’ü tutuklandı.

2018 yılında yapılacak seçimler öncesinde Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesi ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları arasında çıkan kavgada, Şenyaşar ailesinden 3 kişi, Yıldız ailesinden de 1 kişi olmak üzere toplamda 4 kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonra görülen mahkemede, olayın faillerinden Fadıl Şenyaşar 37 yıl 9 ay ve Enver Yıldız ise 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

4 YIL SONRA 11 GÖZALTI

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından 4 yıl sonra, aralarında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız ile Osman Yıldız’ın da bulunduğu 11 kişiyi 22 Nisan’da gözaltına aldı.

AK PARTİLİ VEKİLİN AĞABEYİ TUTUKLANDI

Emniyette ifadeleri alınanlardan 2’si serbest bırakıldı. Diğer 9 kişi cumartesi günü adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından 2 kişi daha serbest bırakılırken 7 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin çıkarıldığı adli makamlarca “kasten adam öldürme ve delilleri karartma” suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi. Diğer 3 kişininse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

AİLE 411 GÜNDÜR ADALET NÖBETİNDE

Emine Şenyaşar, oğlu Ferit, yaklaşık 38 yıl hapis cezasına çarptırılan Fadıl Şenyaşar’ın adil yargılanmadığına inanıyor ve serbest kalmasını talep ediyor. Hastanede yaşanan saldırıda Esved ve Celal Şenyaşar’ın ölümüne sebep olan herkesin yargılanması ve ceza alması için Şanlıurfa Adliyesi binası önünde ‘adalet nöbeti’ adıyla başlattıkları oturma eylemi 411 gündür devam ediyor.

HABERLER  Bakan Koca Şanlıurfa'daki son verilerden habersiz mi?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.