enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Suruç’ta sel sularından zarar gören çiftçilerin zararları karşılanmalı

Suruç’ta sel sularından zarar gören çiftçilerin zararları karşılanmalı

Suruç’ta sel sularından zarar gören çiftçilerin zararları karşılanmalı
07.05.2022 18:50
0
A+
A-

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Suruç’ta tahliye kanallarının tam olarak işlev görmemesinden dolayı kırsal mahallelerin sular altında kaldığını belirterek bir an önce çiftçilerin zararların karşılanmasını istedi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Ramazan Bayramı’nda etkili olan sağanak yağıştan dolayı bazı kırsal mahalleler sular altında kaldı.
Sel sularından dolayı kırsal mahallelerde pamuk, mercimek ve buğday ekili tarım arazileri zarar görürken, yollar kapandı ve mahalle sakinleri evlerine giremez oldu.

Bazı mahalle sakinleri, traktör yardımı ile evlerinden çıkabildi. Mağdur vatandaşlar, kendi imkânları ile zarar gören evlerini temizledi ve ekili arazilerdeki suları tahliye etmeye çalıştı.
Su baskınlarından dolayı bazı evlerdeki beyaz eşya, halı, dolap, yatak, gıda ve tüm ev eşyaları da zarar gördü.
Mahalle sakinleri, yapılan tahliye kanallarındaki boruların yetersiz kalmasından dolayı sel sularının evlere ve tarım arazilerine zarar verdiğini savundu.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, HÜDA PAR Suruç İlçe Başkanı Ahmet Yılmazoğlu ve partili heyetle birlikte sel sularından zarar gören Höyükyanı (Hecek), Aşağı Oylum, Yukarı Oylum, Ziyaret ve Yazıköy kırsal Mahallelerini ziyaret etti.

Yetkililerin zamanında önlem alması durumunda yaşanacak mağduriyetin minimize edileceğini belirten Özaslan, çiftçilerin zararlarının bir an önce karşılanması gerektiğini ifade etti.

“Yağan yağıştan sonra bu tablo ortaya çıktı”

Suruç’ta yeterli derecede tahliye kanalı oluşturulmadığı için bu sonucun ortaya çıktığını ifade eden Özaslan, “Arkamda görmüş olduğunuz görüntü; Venedik, Halfeti ya da Siverek Takoran Vadisi değildir. Çok yakın bir zamandaki yağışlardan sonra Suruç’un köylerinden bir görüntüdür. Venedik olsa dikkat çekerdi; ama yetkililer üzerine düşen görevi yapmadığından dolayı, yani Suruç’ta zamanında yeterli derecede tahliye kanalları oluşturulmadığı için maalesef yağan yağıştan sonra bu tablo ortaya çıktı. Dünyanın hiçbir yerinde doğal afetler önlenemez, bunu kabul ediyoruz; ama doğal afetlerin zararları minimuma indirilebilir. Yetkililer ve ilgili kurumlar üzerine düşen görevi yerine getirirse zararlar en aza indirilebilir. ” şeklinde konuştu.

HABERLER  Bayramın son gününü Balıklıgöl’de geçirdiler

“Herkes üzerine düşen görevi zamanında yerine getirmiş olsaydı bu tabloyla karşılaşmayacaktık”

Bir an önce zarar görülen yerlerde zarar tespiti yapılması gerektiğini vurgulayan Özaslan, “200 metre geride yeni tahliye kanalları yapılmış; fakat tahliye kanalların bağlantı kanalları olmadığı için sel suları köyün içerisinde ve tarlalarda birikmiş. Bu nedenle de tahliye kanallarına su akmıyor. Suruç’un birçok köyünde maalesef görüntü böyledir. Buradaki vatandaşın zararını kim karşılayacak? Neden böyle bir durum gerçekleşti? Herkes üzerine düşen görevi zamanında yerine getirmiş olsaydı Suruç’ta bu tabloyla karşılaşmayacaktık. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum; bir an önce zarar tespiti yapılmalı ve en erken zamanda da hasar ödemeleri yapılmalıdır. Buradaki çiftçiler, borç alarak tarlalarına ekmiş. Bağlantı noktaları yapılmaz ise bir daha yağmur yağarsa Suruç yine aynı tabloyla karşı karşıya kalacaktır.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.