enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Urfa Kent Konseyi’nden balık ölümleriyle ilgili açıklama

Urfa Kent Konseyi’nden balık ölümleriyle ilgili açıklama
11.05.2022 14:00
0
A+
A-

Şanlıurfa Kent Konseyi, Balıklıgöl’de yaşanan balıkların ölümüyle ilgili basın açıklaması yaparak, “Balıklıgöl ve benzer mekanların Çanakkale ve Kapadokya’ da olduğu gibi ‘Alan Yönetimi’ ile özel bir statüde yönetilmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

Şanlıurfa Kent Konseyi’nde, son dönemde Balıklıgöl’de yaşanan balık ölümleriyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Kent Konseyi adına açıklamayı yapan konseyin yönetim kurulu üyesi Rüştü Öcal, her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl’ün güvenlik, temizlik, görüntü kirliliği vb. konularında hassasiyet gösterilmesi, ayrıca bu turistik alanda turizm polisi ve zabıtasının yeterli sayıda ve daha etkili olması gerektiğine vurgu yaptı.

“KÖKLÜ ÇÖZÜM İÇİN ACELE EDİLMELİDİR”

Öcal, Balıklıgöl’ün korunması sadece yetkili mercilerin değil, bütün sivil toplum kurum ve kuruluşlarının görevi olması gerektiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Balıklıgöl şehrimizin dini kültürel ve turistik zenginliğini yaşatan bir platodur. Halk arasında Halilürrahman ve Harrahman olarak bilinen Hz İbrahim yadigarı bu göller gerek ulusal kültürde gerek global kültürde Balıklıgöl olarak tanınmıştır. Bu platonun korunması sadece yetkili mercilerin değil, bütün sivil toplum kurum ve kuruluşlarının görevi olmalıdır. Bugünlerde medyaya yansıyan haberler ışığında Balıklıgöl’deki balıkların ölümü, suyun kirlenmesi ve kirletilmesi vb. konular gündeme gelmiştir. Geçmişte de zaman zaman balıkların ölümü ve benzeri haberler gündeme gelmişti. Bu durum Balıkligöl’de teşhisin şu ana kadar doğru olmadığını gösteriyor. Köklü çözümün bulunabilmesi için dikkatli olunmalı ve balık ölümlerinin önüne geçilmesi için acele edilmelidir.”

TURİZM POLİSİ VE ZABITASININ YETERLİ VE ETKİLİ OLMASI GEREKİR

Balıklıgöl Platosunun korunması, kollanması, disipline edilmesi, işgallerden arıtılması konularında Şanlıurfa Valiliğinin çabalarının artarak sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Öcal, “Böyle önemli özel ve kutsal bir mekânın alan yönetimine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ve benzer mekanların Çanakkale ve Kapadokya’ da olduğu gibi Alan Yönetimi ile özel bir statüde yönetilmesi gerekir. Yukarıda belirttiğimiz sıkıntılar göz önünde bulundurarak Balıklıgöl Platosunun Türkiye’de Çanakkale ve Kapadokya’ dan sonra 3. Alan yönetimine tabi olması için Alan Yönetimi konusunun ivedilikle TBMM gündemine getirilerek bir an evvel kanunlaşması gerekmektedir”.

HABERLER  Barış Pınarındaki okul için imzalar atıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.