enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Akçakale Belediyesi’nden “Suriye’den çöp toplanıyor” iddialarına yanıt!

Akçakale Belediyesi’nden “Suriye’den çöp toplanıyor” iddialarına yanıt!

Akçakale Belediyesi’nden “Suriye’den çöp toplanıyor” iddialarına yanıt!
27.05.2022 20:22
0
A+
A-

Akçakale Belediyesi, CHP’li İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın “Akçakalelilerin vergisiyle Tel Abyad’ın çöpü toplanıyor ama Akçakale’ye hizmet yapılmıyor” iddialarını yalanlayarak “Çalışmalarımızın çirkin iftira ve söylemlerle karalanmasına müsaade etmeyeceğiz” denildi.

Akçakale Belediyesi’nden sınır ötesinden çöp toplanıyor iddialarına karşı basın açıklaması yapıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Şanlıurfa Mahmut Tanal, bugün belediye araçlarının Suriye’nin TelAbyad İlçesi’nden çöp topladığını iddia ederek “AKP’li Şanlıurfa Akçakale Belediyesi’ne ait çöp kamyonları, haftanın her günü sınırdan geçip Suriye’nin Tel Abyad kentinin çöpünü toplayıp getiriyor. Akçakale’nin mahallelerinde ise çöpler toplanmıyor. İlçe çöpten geçilmiyor. Akçakale Belediyesi, mahallelere çöp konteynırları dahi koymuyor. Akçakale’de ne çevre temizliği ne altyapı çalışmaları yürütülüyor. Türk vatandaşlarına ikinci sınıf muamelesi yapılmasını kabul etmiyoruz. Saray ve şürekası için varsa yoksa Suriye! Akçakalelilerin vergisiyle Tel Abyad’ın çöpü toplanıyor ama Akçakale’ye hizmet yapılmıyor. Her gün Suriye’ye gidip gelen Akçakale Belediyesi’ne ait çöp kamyonları, geçişler esnasında iyice aransın. Daha önceki hadiselerde olduğu gibi bazı şeylerin üstü örtülmesin… ” iddialarında bulundu.

BELEDİYE İDDİALARI YALANLADI: HİÇBİR ARACIMIZ SURİYE’YE GEÇİŞ YAPMADI

Belediyeden yapılan açıklamada iddiaların maksatlı ve yalan olduğu belirtilerek çöp kamyonlarının sadece gümrük müdürlüğü bahçesinde yer alan konteynerlerden çöp aldığı belirtilip şu ifadelere yer verildi:

“Meyve veren ağaç taşlanır misali ilçemize kazandırmaya devam ettiğimiz kalıcı eserler karşısında aslı olmayan, mesnetsiz ve tamamen itibar suikastı amacı taşıyan iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Akçakale Belediyesi olarak bugüne kadar tüm asılsız iddialar karşısında haklılığımızı gerek hukuki gerek kamuoyu nezdinde ispatlamış olsak da siyasi rant peşinde olan ve hizmet edilmesine tahammül edemeyen şahıs yada şahıslarca tarafımıza yönelik algı operasyonlarının sürdüğünü görmekteyiz.

‘Temiz ilçe, sağlıklı yaşam’ sloganı ile mesai mefhumu gözetmeksizin kırsal-merkez ayrımı yapılmaksızın yürüttüğümüz temizlik çalışmalarının çirkin iftira ve söylemlerle karalanmasına müsaade etmeyeceğiz. İddialarda söz edildiği gibi belediyemizin hiçbir aracı Suriye’ye geçiş yapmadığı gibi, geçiş izinlerinin Şanlıurfa Valiliği’mizin iznine tabi olduğunu belirtmek isteriz. Bugüne kadar da Valiliğimizden ne geçiş izni için talep nede onay söz konusu olmamıştır. Belediyemize ait çöp kamyonları, devletimizin bir kurumu olan Akçakale Gümrük Müdürlüğü’nün bahçesinde yer alan çöp konteynerlerinden atık malzemeleri rutin olarak toplamaktadır. Tüm iddialar gerçek dışıdır. Müddei de iddiasını ispatlamakla mükelleftir.

HABERLER  Şanlıurfa dahil 4 ilde “rüşvet” operasyonu: 16 tutuklama

Çalışan, geleceğe kalıcı eserler bırakmak için gayret gösteren, ilk doğalgaz, ilk TOKİ, ilk çevre yolu, ilk prestij caddesi, ilk içme suyu, ilk mesire alanı, ilk düğün salonunun hayata geçirilmesine öncülük eden Akçakale Belediye Başkanlığı olarak tüm iftiralara karşı yorulmadan ve yılmadan çalışmaya devam edecek; Akçakale’mizi sınırda yıldız ilçe yapma hedefine ulaşmak için durmadan ilerleyeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.