enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5193
EURO
34,8902
ALTIN
2.441,68
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Yağmurlu
22°C

Siverek’te 1.kültür festivali başladı.

Siverek’te 1. kültür festivali başladı.

Siverek’te 1.kültür festivali başladı.
15.05.2022 10:19
0
A+
A-

Siverek Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen ‘Komişkan 1. Kültür Festivali’ başladı.

Siverek Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen ‘Komişkan 1. Kültür Festivali’ başladı.

Program kapsamında Ukrayna Türkiye Büyükelçiliği heyeti, Japon sanatçılar ile tertip komitesi, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ı makamında ziyaret etti.

Komişkan özel defterinin imzalandığı ziyarette Belediye Başkanı Ayşe Çakmak gelen heyete yöresel ürünler taktim etti.

Belediye Başkanı Çakmak’a misafirperverliği için teşekkür eden Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği birinci sekreteri Oleg Bilyi duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Siverek Belediyesi Millet Bahçesi’nde devam eden etkinliğe de katılan Başkan Çakmak, kurulan yöresel el sanatları ve yöresel lezzetlerin bulunduğu stantları ziyaret etti. Beraberindeki misafirlerle alanı gezen Çakmak, davetlilerle bir süre sohbet etti. Etkinlik kapsamında çocuklara uçurtma ve tişört dağıtan Başkan Çakmak, plaket törenine katıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel her türlü etkinliğe destek vermeye devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Çakmak, “Barışa, birliğe, beraberliğe ve paylaşıma katkı sağlaması hepimizin özlemidir. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz kormişkan festivalinin ilerleyen zamanlarda devamını getirmeyi ve her geçen yıl daha renkli olmasını diliyorum” ifadelerin kaydetti.

Millet Bahçesinde halk oyunları gösterisi, yüz boyama ve balon dağıtımı, yöresel yemek dağıtımının yapılacağı bildirildi.

Festival, Japon ve Ukraynalı sanatçıların da sahne alacağı festival kapsamında yerel sanatçılar ve sıra gecesi ekibinin de yer aldığı konserlerle sona erecek.

HABERLER  Şanlıurfa’da sosyal mesafeli mezuniyet töreni
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.