enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3397
EURO
35,1220
ALTIN
2.241,18
BIST
8.904,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
16°C
Şanlıurfa
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Gök Gürültülü
14°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Çok Bulutlu
15°C

Atış taliminin yapıldığı alanla ilgili flaş karar!

Atış taliminin yapıldığı alanla ilgili flaş karar!

Atış taliminin yapıldığı alanla ilgili flaş karar!
18.05.2022 15:37
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, Eyyübiye ilçesine bağlı Çalışkanlar Mahallesinde bulunan atış taliminin yapıldığı alanın, meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla değiştirilmesine karar verildi. 24 Mart’ta özel harekat polislerinin atış talimi yaptığı kırsal alanda 16 yaşındaki Muharrem Aksem yakınları tarafından ölü bulunmuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın üçüncü birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonunda gelen raporlar okunarak karara bağlandı.

Mecliste, 16 yaşındaki Muharrem Aksem’in Eyyübiye ilçesinde atış taliminin yapıldığı alana yakın bir bölgedeki şüpheli ölümü gündeme geldi.

Eyyübiye ilçesine bağlı Çalışkanlar Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan 315 nolu parselde kayıtlı taşınmaz üzerindeki imar planı 30 günlük askı süresince yapılan itirazlar sonucunda iptal edildi.

AK Parti Meclis Üyesi Cihan Canbeyli, söz konusu alanla ilgili şunları dile getirdi:

“Bizim burayı emniyete tahsis etmemizdeki temel amaç, emniyetin buraya taşınmasıdır. Özellikle çevik kuvvetin oraya taşınmasıdır. Biz burayı emniyete tahsis edelim ki etrafını çevirsin. Böylelikle orada ne bir koyun sürüsü girsin ne de bir vatandaş girsin” ifadesini kullandı.

HDP Meclis Üyesi Ruken Baran Uzun ise, “24 Mart 2022 tarihinde Çalışkanlar Köyünde 16 yaşındaki Muharrem adında bir erkek çocuğu bedeninde metal parçalar bulunmuş, şu an emniyet hizmet binası olarak gündemde olan alanda vefat etmiştir. 2019 yılından bu yana atış alanı olarak kullanılan bu alanın bu vefattan sonra resmiyete kavuşturulması kesinlikle doğru değildir” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa'da Kiralanan otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.