enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Ehliyette yeni uygulama

Ehliyette yeni uygulama

Ehliyette yeni uygulama
22.05.2022 06:33
0
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şu andaki ehliyetlerde tek resim var, yenisinde çift pencere bulunacak ve çipli olacak. Biz ehliyeti kimliğe yüklüyorduk, şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz yeni bir süreç başlatıyoruz” dedi. Soylu pasaporta, kimliğe ve ehliyete renkli resim basacaklarını bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyetlerin kimlik kartlarına yüklenebilmesi gibi kimliklerin de ehliyete yüklenebileceği yeni bir çalışmanın başlatıldığını bildirdi.

Soylu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün standında yaptığı açıklamada, ehliyetlerle ilgili yeni çalışmaya ilişkin bilgileri paylaştı.

“RENKLİ RESİM BASACAĞIZ”

Soylu, açıklamasında şunları söyledi: “Şu andaki ehliyetlerde tek resim var, yenisinde çift pencere bulunacak ve çipli olacak. Biliyorsunuz Avrupa Konvansiyonu içerisinde ehliyetimiz bütün Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılabiliyor. Biz ehliyeti kimliğe yüklüyorduk, şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz yeni bir süreç başlatıyoruz. Bu çalışmayı da Darphane ile başarılı bir şekilde yürütüyoruz.”

Ayrıca renkli fotoğrafların kullanılmasına yönelik test çalışmalarının başarılı olduğunu, ilgili makinelerin getirtileceğini anlatan Soylu, “Pasaporta da kimliğe de ehliyete de renkli resim basacağız” dedi.

“AİLE CÜZDANLARI İÇİN BİR ÇALIŞMAMIZ VAR”

Bakan Soylu, aile cüzdanları ile ilgili bir çalışmanın da bulunduğunu belirterek, “Aile cüzdanlarına ait de bir çalışmamız var. Aile cüzdanlarının kendi özel formunu, o nikah sonrası ‘sallama’ formunu bozmadan bir çalışma yapacağız. Onu daha sonra açıklayacağız” diye konuştu.

HABERLER  Bir şiir de AK Parti Bozova İlçe Başkanı Süleyman Deveci okudu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.