enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5143
EURO
34,9020
ALTIN
2.432,10
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’ya spor ve gençlik alanında dev projelerin imzaları atıldı

Şanlıurfa’ya spor ve gençlik alanında dev projelerin imzaları atıldı

Şanlıurfa’ya spor ve gençlik alanında dev projelerin imzaları atıldı
02.06.2022 15:16
0
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şanlıurfa’ya gençlik ve spor alanında dev yatırım yapılacak. Kent merkezinde ve ilçelerde yaklaşık 400 projenin protokol töreni başkent Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın katılımıyla yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şanlıurfa’ya gençlik ve spor alanında dev yatırım yapılacak. Kent merkezinde ve ilçelerde yaklaşık 400 projenin protokol töreni başkent Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın katılımıyla yapıldı.

Türkiye’nin en genç şehri Şanlıurfa’da, 700 bin öğrencinin ve 1 milyon 100 bin gencin spor ihtiyacını eksiksiz karşılayacak projeler hayata geçiriliyor.

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinin spor altyapısına çok önemli katkılar sağlayacak spor kompleksleri, gençlik merkezleri ve semt spor alanları için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Şanlıurfa Valiliği arasında protokoller imzalandı.

Başkent Ankara’da Gençlik ve Spor Yatırımları Tanıtım programına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa milletvekilleri Halil İbrahim Yıldız, Halil Özşavlı, Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, Gülender Açanal,  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile diğer ilgililer katıldı.

Bakan Kasapoğlu, törendeki konuşmasında geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa’ya yaptığı ziyareti hatırlatarak, “Şanlıurfa’daki ziyaret sonrası aldığımız karar gençlerimiz için hayırlı olsun. Şanlıurfa yüreğimizde sevdası olan bir şehrimiz. Avrupa’nın, Türkiye’nin en genç şehrine yatırım yapmak bize onur vermiştir. Şanlıurfa gençliği için ne yapsak azdır. Şanlıurfa’mızı daha güçlü yarınlara taşımak istedik” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da Türkiye’nin en genç şehrine sahip Şanlıurfa’ya gençlerin spor ihtiyacını eksiksiz karşılayacak yeni projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

“Gençliğimiz, geleceğimiz” bilinciyle yatırımlara durmadan, duraksamadan devam edeceklerini belirten Ayhan, kentin spor altyapısına güç verecek milyonlarca değerinde yüzlerce projenin protokolünü imzaladıklarını kaydetti. Vali Ayhan, “Şehrimizde hayata geçireceğimiz projelerle gençlerimizi sporun her branşı ile buluşturmakta kararlıyız. Şanlıurfa merkez ve tüm ilçelerimizde gitmediğimiz yer, buluşmadığımız gencimiz kalmayacak” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Karaköprü Belediyespor hazırlık maçında golü bulamadı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de Urfa gençliğine her şeyin en güzelinin yakışacağını söyledi.

Protokolleri imzalanan Şanlıurfa’ya kazandırılacak tesislerin bazıları şöyle:

1 adet bin 500 seyircili spor salonu

8 adet spor salonu

6 adet antrenman spor sahası

1 adet kadın spor ve sağlık merkezi

2 adet çok amaçlı spor salonu

1 adet il tipi gençlik merkezi

5 adet kütüphaneli gençlik merkezi

1 adet okçuluk salonu yapımı

1 adet hentbol salonu

3 adet tenis kortu

8 adet yarı olimpik yüzme havuzu

2 adet sentetik çim yüzeyli hokey sahası

4’lü soyunma odası

500 seyirci kapasiteli portatif tribün

4’lü tıp soyunma odası

400 seyirci kapasiteli portatif tribün

2 adet salonlu gençlik merkezi

4 adet mahalle tipi gençlik merkezi

1 adet mini gençlik merkezi

6 adet tıp gençlik merkezi

32 adet basketbol-voleybol sahası

250 adet basketbol potası

19 adet spor tesisinin bakım onarımının

8 adet tıp yarı olimpik yüzme havuzu

6 adet kitap otağı

100 adet bisiklet alımı

188 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası

2 adet su sporları tesisi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.