enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
34°C
Cuma Çok Bulutlu
32°C
Cumartesi Açık
33°C

DEDAŞ Elektrik sayacı temin edemediğinden vatandaşlara abone vermiyor

DEDAŞ Elektrik sayacı temin edemediğinden vatandaşlara abone vermiyor

DEDAŞ Elektrik sayacı temin edemediğinden vatandaşlara abone vermiyor
08.06.2022 17:31
0
A+
A-

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş sözde  kaçak elektrikle mücadele adı altında kırsal mahallelere  kanunsuz olarak kolluk kuvvetleri vasıtasıyla baskın yaparak halkı galeyana getirmeye çalışıp, güzelim memleketimiz Şanlıurfa’yı tüm Türkiye’ye hırsız olarak lanse etmeye çalıştığı aşikardır.

Öte yandan kaçak elektriğe karşı olan insanlarımızın abonelik talepleri çeşitli bahanelerle zorlaştırılmaktadır. Nitekim buna örnek vermek gerekirse yeni abonelik talepleri, güç arttırımı talepleri ve bilimum abonelik taleplerinde ilgili dağıtım şirketi kendi tedarik ettiği sayaçları zorunlu hale getirmiştir.

Bakanlık tarafından onaylı  mührü bulunan piyasada satışa sunulan elektrik sayaçlarının vatandaş tarafından temini yasaklanmıştır. Bu durum birçok şaibeyi de beraberinde getirmiştir. Bunlardan bazıları kaçakla mücadele adı altında gecekondu ve kırsal mahallelerde bulunan direklere DÜSOP (Direk Üstü Sayaç Otomasyon Panosu) , merkezde bulunan binalara ASOP (Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panosu)  panoları takılmış ve sayaç hiçbir şekilde okunmayacak duruma getirilmiştir. Bu durum vatandaşın kendi kullandığı kWh’ı ve endeksi görmesi engellenmiştir. Kısaca vatandaş kullandığı elektrik faturaları  dağıtım şirketinin insafına kalmıştır.

 Bununla birlikte 2021-2022 yılı Aralık-Şubat ayları arasında dağıtım şirketi kurdaki yaşanan dalgalanmayı bahane ederek sayaç firmasıyla anlaşmasının geciktiğini ve sayaçların tedarik edilemediğini bundan dolayı gecikme yaşanacağını tarafımıza bildirmek suretiyle   abonelik talebinde bulunan vatandaşların abonelik dosyaları sayaç olmadığından dolayı askıya alınmış buna paralel olarak kaçak elektrik ekipleri sahaya çıkarılmıştır.

Maalesef sayaç olmadığından 2 ay bekleyen vatandaşlardan bazıları elektrik ihtiyacı olduğundan kullanmak zorunda kalmış ve kaçak ekipleri tarafından kaçak cezası yazılmıştır. Aynı durum 2022 Mart ayında yine sayaç az geldiğinden bitmiş ve tekrar talepte bulunulmuş denilip vatandaşlar 1 ay kadar mağdur edilmiştir.

Maalesef artık bıçak kemiğe dayandığından sözlü bahaneleri kabul etmeyeceğimizi ve bu durumu şikayet edeceğimizi kendilerine beyan etmemize rağmen çokta umurlarında olmadığını gördük. Bu durumu şikayet edip haksızlığı dile getirdiğimizde dağıtım şirketinin verdiği cevap adeta hiçbir sorun yokmuş her şeyin yolundaymış ve hatta şahsımın da başvurması halinde sayaç verileceği cevabını verdiler.  Üstelik abonelik vermede herhangi bir sorunun olmadığını beyan ettiler.  Bu durumu ve söylenecek sözleri siz Şanlıurfalı hemşehrilerimizin kıymetli  takdirine bırakıyorum.

HABERLER  AK Parti İl Başkanlığından ‘Dünya Tiyatrolar Günü’ ziyareti

Gelelim 2022 Haziran  ayına. Yani bulunduğumuz Haziran ayına.  Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. bugün tekrardan elektrik sayaçlarının tükendiğini ve tedarik için talepte bulunulduğunu ve geçici kabül için , yani abonelik için sayaç takılma  başvurularını yapılmaması sayaç geldiği zaman haber vereceklerini duyurdular.  Peki bu yaz ayında benim abonelik talebinde bulunan vatandaşım buzdolabı ihtiyacını nereden karşılayacak? Aydınlatma ihtiyacını nasıl karşılayacak? Tıbbi cihaz kullanma ihtiyacı varsa nasıl kullanacak?  

Benim vatandaşımın suçu olamadığı halde sırf sizin üç kuruşa ucuza sayaç alabilmeniz için bu cezayı çekmesi Allahtan revamıdır? Bu tür durumlarda neden piyasada bulunan sayaçları alıp da vatandaş için kullanmıyorsunuz? Bunu da geçtim bari bırakın vatandaş kendisi sayacını alsın sizde abone verin !!!

Benim vatandaşım zaruri ihtiyaç olan, bir insanlık hakkı olan elektriği, sayaç olmadığından beklemeyip kendi imkanlarıyla elektriği bağlayıp  kullanmak zorunda kalıyor. Bu kez dağıtım şirketinin favorisi ,olmazsa olmazı, çok iyi çalışan birimi,  hatta bazen dağıtım şirketine bağlı komşu illerden mobil ekip dediğimiz kaçak elektrik ceza ekipleri, kaçak elektrik kullanımından dolayı vatandaşıma fahiş cezalar yazıyor. Ardından benim vatandaşım haklı yerdeyken haksız yere düşüyor. Bu cezalarla kaçak oranı da haliyle yükselmiş oluyor ve ilgili dağıtım şirketi yüksek kaçak oranıyla imtiyazlı şirket olamaya devam ediyor.

Bizler bu konuların takipçisiyiz. Şanlıurfalı vatandaşlarımızın derdi çok. Sorunları çok ama çözüm konusunda maalesef kimse yok. Bizler sizlerin sayesinde sizlerin sesi olmaya talibiz. Tüm sorunları dilimiz döndüğünce haykıracağız. İnşallah Yeniden Refah Partisi olarak seçimlerde iktidar olmamızla birlikte genel başkanımız Dr. Fatih ERBAKAN’ın da belirttiği gibi dağıtım şirketlerini tekrar kamulaştırcağız. Bu uygulamalara ve zulümlere son vereceğiz. Bu konularda Şanlıurfalı vatandaşımızın bizleri desteklemelerini istiyoruz.

HABERLER  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayder yolunda durarak mısır aldığı Rizeli Emine Çolak ve ailesi o anları anlattı

Çünkü milletimiz için biz varız diyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.