enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5490
EURO
34,7341
ALTIN
2.492,91
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Şahin: Bizi iftiralarla bitireceklerini zannediyorlar

Şahin: Bizi iftiralarla bitireceklerini zannediyorlar

Şahin: Bizi iftiralarla bitireceklerini zannediyorlar
09.06.2022 11:29
0
A+
A-

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, Öz Orman İş Sendikası genel başkanı tarafından kendileri ve sendikaları hakkında ortaya atılan iddialara sert tepki gösterdi. Şahin, “Bunların hayatları para üzerine kurulmuş ve bizi böyle iftiralarla bitireceklerini zannediyorlar. Ben bu yürekli arkadaşlarla o para sendikasını yıkacağım” dedi.

Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Tüm-İş) Genel Başkanı Mahmut Şahin, Şanlıurfa’da gündeme dair basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına, Mahmut Şahin’in yanı sıra sendika üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

Tüm-İş Genel Başkanı Şahin, konfederasyon olarak 5 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, yola çıktıklarında mevcut sendikaların kendilerini rakip olarak göreceğini bildiklerini, ancak bu denli iftiralara maruz kalacaklarını tahmin etmediklerini belirtti.

ŞAHİN: BU ZAT, DEVLETİ KÜÇÜMSEMEYE ALIŞMIŞ

Ceylanpınar merkezli Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) çalışanlarından bir sendika kurduklarını ve sendika kurulduktan sonra iftiralara maruz kaldıklarını iddia eden Şahin, şunları söyledi:

“TİGEM’de yetkili Öz Orman İş Sendikası’nın genel başkanı geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı yaptı. Bu basın toplantısında hakikaten ipe sapa gelmez, saçma sapan, kendilerine yakışır tarzda bir takım ifadelerde bulundular. Birincisi, bizim sendikamız için ‘türedi bir sendika çıkmış’ dedi. Tabii türedinin ne olduğunu bilmiyor. Aklınca bize hakaret ediyor. Kendisi paranın üzerinde oturuyor, saltanatını kurmuş. Devleti suçluyor. Devlete nereden çıktığı belli olamayan bir sendikaya izin verdiğini söylüyor. Bu zat, devleti küçümsemeye alışmış.”

“TİGEM’DE YETKİLİ AMA SORUNLARI BİLMEZ”

Söz konusu sendikanın genel başkanının bürokrasi ile farklı ilişkilere girdiğini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

”TİGEM’de yetkili ama sorunları bilmez. TİGEM’in yönetimi yanında olduğu için ‘aman ha der, TİGEM’in genel müdürünü görevden almayın der’, senin işin mi bu? Senin ne haddine devletten birinin görevden alınıp alınmayacağına karışmak, bakana talimat verir gibi konuşmak? Yeni genel müdürden korktuğu için mi, yoksa eski genel müdür kendisini çok tuttuğu için mi? Bürokrasi ve sendika ilişkisine bakın. Sen 10 yıldır genel başkanlık yapıyorsun, acaba hangi kadro için böyle bir beyanatta bulundun da bugün neden panik oluyorsun da ‘aman ha alınmasın’ diyorsun?”

HABERLER  FETÖ’nün iş adamları yapılanmasına operasyon: 28 gözaltı

“ŞANLIURFA EMNİYETİNE KENDİMİ İHBAR EDİYORUM”

Sendikası ve şahsı hakkında aslı astarı olmayan iftiralar atıldığını belirten Şahin, Öz Orman İş Sendikası’nın genel başkanının kendi sendikalarını töhmet altında tutup, şahsıyla alakalı birtakım ithamlarda bulunduğunu kaydetti.

“Güya ben bir kargo şirketi kurmuşum, sonra bu kargo şirketine acenteler toplamışım, her bir acenteden 25-30 milyon TL almışım. Sonra da kayıplara karışmışım” diyen Şahin, şunları dile getirdi:

“Şanlıurfa emniyetine kendimi ihbar ediyorum. Ben 25-30 milyon TL tokatlayıp, kaçmışım. Beni yakalayıp o insanların mağduriyetini gidersinler. Bunu bana söylüyor. Ben haftada 2 kez ulusal medyaya çıkıp konuşma yapıyorum. Sürekli dolaşıyorum ve her tarafta varım. Hayatımda hiç kargo şirketim olmadı. Bundan sonrada olacağını düşünmüyorum. Çünkü ben kendisi gibi paralar içinde yüzen bir insan değilim. Kendisi gibi zannediyor beni, sendika genel başkanıyım ya. Ayda 5 cumhurbaşkanı maaşı alan bu adam, bize ipe sapa gelmez iftaralar atma cüreti gösteriyor. Bunun sebebi kimyalarının bozulması. Yetkisi gidiyor bunun farkında, acaba çamur atarsam izi kalır mı mantığında hareket ediyor. Bu adam benim babam yaşında ve benim yaşım kadar sendikacılık geçmişi var. Yazık, gerçekten yazık! Yalan söylüyorsun. Usturuplu söyle bari. Ben çiftçilikten hayatımı idame ettiriyorum. Gelirim de bir işçinin geliri kadar ve daha ötesi yok. Bunların hayatları para üzerine kurulmuş ve bizi böyle iftiralarla bitireceklerini zannediyorlar.”

Tüm-İş Genel Başkanı Şahin, söz konusu sendika başkanını iftiralardan dolayı mahkemeye verdiklerini kaydetti. Şahin, “Manevi tazminat davası açtık. Burada bir camia var ve bu camia senin parayla tuttuğun adamlar gibi değil. Tamamen gönüllü ve işçinin hakkını savunmak için yola çıkmış sendikacılar var. Ben bu yürekli arkadaşlarla o para sendikasını yıkacağım” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.