enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Balıklıgöl’e gerçek ravak yerine karton ravak

Balıklıgöl’e gerçek ravak yerine karton ravak

Balıklıgöl’e gerçek ravak yerine karton ravak
11.06.2022 20:03
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın tarihi Balıklıgöl Platosu’nda en çok fotoğraf çekiminin yapıldığı doğu revaklarındaki çökme nedeniyle aylar önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlanmaması tepkiye neden oldu. Yıkılan ravakların yerine karton ravakları görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğradığı mekanların başında yer alan Balıklıgöl’de, yıllardır ziyaretçilerin fotoğraf çektirdiği Balıklıgöl’ün doğu revaklarındaki çökme ve çatlakların tespit edilmesi üzerine, Şanlıurfa Valiliği tarafından geçen yıl aralık ayında restorasyon çalışmaları başlatılmıştı.

Bölgede yürütülen çalışmalarla ilgili olarak Şanlıurfa Valiliği tarafından restorasyon çalışmalarının başlanıldığı alanda yürütülen inşaat çalışmasının bitiş tarihi verilmezken, sökülen revakların en kısa sürede tamamlanacağı belirtilmişti.

Ancak aradan geçen süreç içeresinde Balıklıgöl’ün girişine gerçek taş revakların yerine yaşanan manzara kirliliğinin önüne geçebilmek adına, inşaat alanının çevresine kartondan revak yapılarak Balıklıgöl’ün girişine yerleştirildi.

Balıklıgölü gezmeye gelenler, maket revakı görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

DOĞAN: BALIKLIGÖL’ÜN GÖRÜNTÜSÜNÜ BOZMUŞ

Geçen yıl Balıklgöl’e gezemeye geldiğinde hem manzaradan, hem de manevi olarak Balıklıgöl’de mutlu olduğu için ikinci kez Şanlıurfa’ya geldiğini belirten İbrahim Doğan, “Bu görüntü hiç hoş değil, bu manzaradan oldukça rahatsız oldum. Buranın görüntüsünü bozmuş. Küçük bir alan 1 ayda bitmesi gerekiyor. Neyi bekliyorlar. Herkes buraya fotoğraf çekmek için geliyor. Şimdi girişe bu çakma ravakları koymuşlar” ifadesini kullandı.

TURGUT: BİR İŞ BU KADAR AĞIRDAN ALINMAZ

Maket ravaktan rahatsız olduğunu dile getiren Aliye Turgut ise şu ifadeleri kullandı:

“Normalde Şanlıurfa’ya gelenler, bu girişte fotoğraf çekmeyi severler. Şimdi o görüntü gitti maketi geldi. Bunun önünde poz vermeye başladık. Önceden Balıklıgöl arka manzarada oluyordu. Şimdi maket arkada kalıyor. Burada 1-2 ay sürecek olan bir inşaat neden tamamlanmıyor? Bir iş bu kadar ağırdan alınmaz”.

HABERLER  MEB ücretsiz okul yemeği uygulamasını durdurdu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.