enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

‘Keçe Teri’ belgeseli Şanlıurfa’da sanatseverlerle buluşuyor

‘Keçe Teri’ belgeseli Şanlıurfa’da sanatseverlerle buluşuyor
16.11.2023 00:29
0
A+
A-

Ünlü belgesel yönetmeni Ertuğrul Karslı tarafından 1988 yılında Şanlıurfa’da çekilen ve dünyada yüzyılın filmleri arasında gösterilen ‘Keçe Teri’ belgeseli, 16 ve 17 Kasım’da Şanlıurfa’da gösterime sunulacak.

Belgesel, Urfa’da eski zamanlarda keçe yapımını anlatıyor. Keçe yapımının tüm aşamalarını detaylı bir şekilde anlatan belgesel, Urfa’nın kültürel zenginliğini gözler önüne seriyor.

Birçok ödül alan belgesel filmi, ilk olarak 16 Kasım’da saat 10.00 ile 12.00 arasında Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi küçük anfi salonunda gösterilecek. Daha sonra 17 Kasım’da saat 16.30’da Şair Nabi Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşacak.

Belgeselin gösterimi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Gösterimler ücretsiz olacak.

Belgesel hakkında

Ertuğrul Karslı tarafından yönetilen ‘Keçe Teri’ belgeseli, 1988 yılında çekildi. Belgesel, Urfa’da eski zamanlarda keçe yapımını anlatıyor. Keçe yapımının tüm aşamalarını detaylı bir şekilde anlatan belgesel, Urfa’nın kültürel zenginliğini gözler önüne seriyor.

Belgesel, birçok ödül aldı. 1989 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi belgesel filmi ödülünü kazandı. Ayrıca, 1990 yılında İstanbul Film Festivali’nde de en iyi belgesel filmi ödülüne layık görüldü.

Belgesel, dünyada da büyük ilgi gördü. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde gösterildi. Belgesel, uluslararası festivallerde de birçok ödül aldı.

Belgeseli izlemek isteyen sanatseverler, gösterim tarihleri ve yerlerini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından takip edebilirler.

HABERLER  Şanlıurfa Meclisinde vekillik için aday adayı hareketliliği!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.