enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5767
EURO
35,0077
ALTIN
2.426,74
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C

Şanlıurfa Çalışma Grubu’ndan kentin turizm ve tarım potansiyeline ilişkin tavsiyeler

Şanlıurfa Çalışma Grubu’ndan kentin turizm ve tarım potansiyeline ilişkin tavsiyeler

Şanlıurfa Çalışma Grubu’ndan kentin turizm ve tarım potansiyeline ilişkin tavsiyeler
12.06.2022 09:50
0
A+
A-

Urfa Çalışma Grubu, Şanlıurfa’da turizm ve tarım alanında yapılması gerekenleri maddeler halinde sıraladı.

Urfa Çalışma Grubu, turizm ve tarım noktasında büyük bir potansiyele sahip olan Şanlıurfa’da bu alanlarda yapılması gerekenlere dikkat çeken paylaşımda bulundu.

Grubun tavsiye niteliğindeki maddeleri sosyal medya hesaplarında şu şekilde yer aldı:

“Urfa’da yıllardır eksikliği duyulan birçok sorunun nedenleri arasında yer alan, eksiklik ve yanlışlıkları başta mülki amirimiz, yerel yöneticilerimiz ve özellikle kamuoyu ile paylaşmak ihtiyacını duyduk.

Öncelikle Turizm ve Tarım şehri olduğumuzdan hareketle;

1. Balıklıgöl, Harran, Halfeti ve Göbeklitepe’nin temizlik, güvenlik, peyzaj, küçük ölçekli bakım ve onarım hizmetlerinin yapılması amacıyla Urfa Valiliği ve Çevre Koruma Vakfı tarafından yürütülmesi planlanan ve ilgili alanların disipline edilmesini sağlamak ve yerel yönetimlerden bağımsız olarak, kendisine ait bütçesi ve personeli olan “Alan Yönetimi” taslağı, 2020 yılından beri Turizm Bakanlığı’nda beklemektedir. Bir an önce bu taslağın TBMM’ye getirilerek kanunlaşmasını sağlamak gerekmektedir.

2. Turizm’de hizmet sektöründe esen olumsuz rüzgarların giderilmesi Şanlıurfa’nın aleyhinde yapılabilecek propagandaları önlemek için ilgili esnafa eğitim verilmesi sertifikalandırılması ve sıkı denetimi sağlanmalıdır.

3. Tarım alanlarındaki betonlaşmaların şu anda 100.000 dekar olduğu değerlendirilmektedir ve buna bağlı olarak 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu’nun işletilmesini, ihlal durumlarında müdahale edilmesi, ilgili kişilerin eğitilmesi, çözümler bulunması, tavsiyeler yapılması ve şimdiye kadar aylık toplantılar yapılan valiliğe bağlı Toprak Koruma Kurulu’nun izinsiz yapılaşma yapanlara kanunun uygulanmasını sağlamaları gerekir.”

Urfa Çalışma Grubu ayrıca kentte artan intihar vakalarının da incelenmesi gerektiğini ve gerekirse sivil toplum kuruluşlarından ve diğer kuruluşlardan yardım istenebileceğini kaydetti.

Grup, paylaşımına Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün hesaplarını da ekledi.

HABERLER  DSİ Genel Müdürü Balta 2023 hedeflerini açıkladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.