enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da 4.0 Zirvesi başladı!

Şanlıurfa’da 4.0 Zirvesi başladı!

Şanlıurfa’da 4.0 Zirvesi başladı!
13.06.2022 11:18
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanlarında potansiyelinin geliştirilmesi ve istihdamının artırılmasına yönelik yapılan “Urfa 4.0 Zirvesi” başladı.

Şanlıurfa bugün önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Kentin tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanlarında potansiyelinin geliştirilmesi ve istihdamının artırılmasına yönelik yapılan ” Urfa 4.0 Zirvesi”, Hazine ve Maliye Bakanlığı himayelerinde Şanlıurfa Valiliği ev sahipliğinde geniş katılımla başladı.

Özel bir otelde yapılan zirveye, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürü Osman Oktay, Tarım İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Tema Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ile çok sayıda konuk ve vatandaş katıldı.

Zirvede Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkı sağlayacak önemli bir organizasyonun bakanlık himayesinde düzenlendiğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, değişen ve gelişen dünyanın merkezinde artık teknolojinin yer aldığını söyledi.

Şanlıurfa’nın tarım, turizm ve tekstil konularındaki potansiyelini bildiklerini belirten Gürcan, “Bu nedenle hem potansiyelimizin yüksek olduğu alanlardaki çalışmalarımızı ileriye taşıyacak işleri teknolojik dönüşümle yapmamız gerektiğini hem de katma değeri en yüksek alan olan teknoloji alanında başta nitelikli insan kaynağı geliştirme olmak üzere daha fazla iş gücü, ürün ve hizmet üretmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu doğrultuda bu zirvede tarım, turizm, tekstil ve turizm alanında en iyi uygulamaları bölgedeki çalışmalara ilham vermesi için dinleyeceğiz ve yapılacak çalıştaylarla oluşturulacak eylem planı için tartışmalar gerçekleştireceğiz”

HABERLER  Faiz artışı sonrası dolar güne yükselişle başladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.