enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Psikiyatri uzmanından karne uyarısı!

Psikiyatri uzmanından karne uyarısı!

Psikiyatri uzmanından karne uyarısı!
16.06.2022 11:40
0
A+
A-

Psikiyatri Uzmanı Hazal Muhsinoğlu karne alacak öğrenci ve velilere seslenerek başarının da başarısızlığın da ailenin göstergesi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Hastalıkları Uzmanı Doktor Hazal Muhsinoğlu, yarın hem öğrencilerin hem de velilerin karne heyecanı yaşayacağını belirterek, karne günlerinin pek çok öğrenci için sevinç, gurur kaynağı olurken bazı öğrenciler için de bir üzüntü ve kaygı nedeni olabileceğini kaydetti.

Çocukların bu kaygılarında da ailelerin karnelere aşırı anlam yüklemelerinin etkili olacağını kaydeden Muhsinoğlu, şu uyarılarda bulundu:

“Öncelikle çocuğun karnesi üzerinden her ne kadar kendi ismi yazsa da karne hem anne babaların karnesi hem okulun öğretmenlerin karnesi olarak düşünmeli ve buradan işe başlanmalıdır. Ebeveynlerin karne notları karşısında gösterdikleri aşırı tepkiler çocuklarda kaygıya yol açabilir. Bu nedenle ebeveynler karneyi eline aldıklarında çocuklarla konuşurken nasıl bir üslup içinde olduklarına dikkat etmelidirler. Ayrıca anne babaların çocuklarını kardeşleriyle ya da diğer çevredeki çocuklarla kıyaslamamaları gerekir. Çünkü bu tarz kıyaslamalar çocuğun yetersizlik duygularını arttırabilir. Övgülerini kırabilir. Muhakkak her çocuğun başarılı olduğu yönler vardır. Bunlar saptanmalı ve desteklenmelidir.”

Aşırı yüksek not alan çocuklara yapılan abartılı övgülerin pahalı hediyelerin de çok uygun bir yaklaşım olmadığına dikkati çeken Muhsinoğlu, “Bunlar çocuğun başarı algısını etkileyebilir. İleriki süreçte çevreden hep bu şekilde beklentisi olabilir. Karşılanmadığı durumunda performansında düşme ve bir takım çevresiyle ilgili arkadaşlarıyla ilgili ilişkilerinde problem yaşayabilir. Her çocuğun yaşamının her döneminde ne olursa olsun annesi ve babası tarafından koşulsuz bir şekilde sevildiğini bilmeye ve hissetmeye hakkı vardır. Çocuğun koşulsuz bir şekilde sevildiğini bilmesi hissetmesi hem kişilik gelişimi açısından hem de ruh sağlığı açısından oldukça önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

HABERLER  TSK'dan gövde gösterisi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.