enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfa’da suya büyük zam! (-EK)

Şanlıurfa’da suya büyük zam! (-EK)

Şanlıurfa’da suya büyük zam! (-EK)
17.06.2022 14:42
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, su ve atık su ücretlerine yüzde 25 zam yaptı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın son birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen su zammıyla ilgili rapor okundu. Meclis üyeleri arasında tartışmaya neden olan yüzde 25’lik su zammı oy çoğunluğuyla kabul edildi.

UZUN: ŞUSKİ’NİN ÖZEL BİR KURUMDAN NE FARKI KALDI

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (ŞUSKİ) zam nedeniyle tepki gösteren HDP Meclis Üyesi Ruken Baran Uzun, “Artık ŞUSKi’nin su zammı muhabbeti olağan hale geldi. İki üç ayda bir sürekli ŞUSKİ’nin su zammı talebiyle karşı karşıya geliyoruz. Bu su zammı da burada sürekli oy çoğunluğuyla geçiyor. Az da olsa matematiği olan birisi bilir ki sürekli zamma uğrayan bir şeyi tekrar zamma uğratırsanız, bir seferde yapacağınız zammı çok çok daha üstüne çıkmış olursunuz.

Bedelleri tahsis etme noktasında problem yaşayan ŞUSKİ kalkıp da bedel ödeyen insanlardan bu durumu çıkarmaya hakkı yok. ŞUSKİ’yi yavaştan DEDAŞ’a benzetmeye çalışıyorum. DEDAŞ özelleşmiş bir kurum. Vatandaşa hiçbir şekilde insafı yok. ŞUSKİ’nin özel bir kurumdan ne farkı kaldı?” ifadesini kullandı.

SULTAN: BİZ ASLINDA BORCUNU ÖDEYEN İNSANLARA ZULÜM EDİYORUZ

Yüksek zamlar nedeniyle artık borcunu ödeyen bile ödeyemez hale geldiğine vurgu yapan Saadet Partisi Meclis Üyesi Fırat Sultan, “Benim bildiğim kadarıyla ŞUSKİ’nin alacaklarından alacağı 1 trilyon. Bu kadar alacağı olan bir şirket, bu paraları tahsil etmediği ve tahsil edemediği süreçte sürekli kredi çekerek aslında kamu zararına yol açıyor. Biz aslında borcunu ödeyen insanlara zulüm ediyoruz. Artık ödeme yapanlarda ödememe noktasına geldi” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa'da otobüslerin kalkış yeri değişti

UDUM: ZAM KABUL EDİLEMEZ

Birecik’te yaşanan su sıkıntısıyla ilgili söz alan HDP Meclis Üyesi Cahide Udum ise şu ifadeleri kullandı:

“Birecik’in bazı mahallerine tankerlerle su taşındığını söylemiştim. Birecik köylerine satılan 70 liralık 13 tonluk suyu şu an 260 liraya çıkaran ŞUSKİ yüzde 271’lik zaten bir zam yapmıştır. 2022’nin Türkiye’sinde alım gücünün bu kadar düştüğü dönemde yüzde 25’lik zammın yüksek olduğunu ve kesinlikle kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.