enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
ALTIN
2.325,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Başkan Yalçınkaya, kadın kursiyerlerle buluştu

Başkan Yalçınkaya, kadın kursiyerlerle buluştu

Başkan Yalçınkaya, kadın kursiyerlerle buluştu
21.06.2022 15:51
0
A+
A-

Kadınlara yönelik mesleki eğitim kurslarının verildiği Kadın, Spor ve Aktivite Merkezi’ni ziyaret eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “Hedefimiz iş alanları oluşturmak, üretim yapmak ve üretilenleri de pazarlamak” dedi.

Kadınların istidama katılımını sağlamak amacıyla Kadın, Spor ve Aktivite Merkezi’nin açılmasına öncülük eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, merkeze giderek kursiyerlerle bir araya geldi.

Kurs verilen sınıfları gezen Başkan Yalçınkaya, kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünleri inceledi. Başkan Yalçınkaya, eğitmenlerden de çalışmalar ve kurslar hakkında bilgi aldı.

Başkan Yalçınkaya, hedeflerinin ihracat olduğuna dikkat çekerek, şu ifadelerde bulundu:

“Destek merkezini hibelerle ayağa kaldırdık. Burada çok büyük bir imkan oluşturduk. Vatandaşlarımız ve Suriyeli kardeşlerimiz burada müştereken el sanatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor.  Hedef, işsiz durumda olan genç kardeşlerimizi sahaya çekmek. İş alanları oluşturmak ve üretim yapmak. Bu ürettiklerini de dünya pazarına, Türkiye pazarlarına inşallah hepsini pazarlayacağız. Akçakale’ye hem buradaki kardeşlerimize imkan sağlayacağız. Bu gayretle çalışıyoruz. Akçakale’ye hayırlı olsun”

Ayrıca merkezde filografi, telaryum, el sanatları, resim, dikiş nakış, kuaför eğitimi ile okuma-yazma ve Kuran-ı Kerim kursları veriliyor.

HABERLER  Göç İdaresi Başkanlığı Türkiye'deki göçmen sayısını açıkladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.