enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3558
EURO
34,7693
ALTIN
2.395,24
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Siverek’te ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri düzenlendi

Siverek’te ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri düzenlendi

Siverek’te ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri düzenlendi
16.07.2023 10:38
0
A+
A-

Siverek Belediyesi ve Siverek Kaymakamlığınca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sabah saatlerinde Siverek Şehitliğinde başlayan program, 15 Temmuz şehitleri anısına okunan mevlit ile devam etti.

Protokol üyelerinin 15 Temmuz gazi ve şehit ailelerini ziyaret etmesinin ardından etkinlikler akşam saatlerinde devam etti.

Güney Mahallesi’nde saat 20.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Konuşmasına şehitleri anmakla başlayan Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, FETÖ’nün hain darbe kalkışmasının hafızalardaki tazeliğini koruduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi ölüm kusan hainler karşısında milletin zaferle ayrıldığını dile getiren Çakmak, şunları söyledi:

“Bugün buraya Milletimizin demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan 7 yıl önce bugün canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe şahit olmanın gururunu yeniden yaşıyoruz. O gün canlarını hiçe sayarak şehit olan kardeşlerimiz Türkiye Yüzyılının mihenk taşlarıdır. Hüzün ve gururun aynı anda yaşandığı bugünde tekrar ifade etmemiz gerekir ki hiçbir zafer altın tepside sunulmaz; tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin arkasında bir fedakârlık vardır.

Kurtuluş savaşımızda evladını koruyan örtüyü, ıslanıp bozulmasın diye top mermisinin üzerine örten, ağır kış şartlarında evladı ile birlikte donarak şehit olan Şerife Bacı’nın fedakârlığı milletimizin kanına işlemiş; aynı cesaret ve özveri örneği 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı da gösterilmiştir. FETÖ’nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından; kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ancak Vatanına namahrem elinin değmesini müsaade etmemiştir. Yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı. Fethullahçı terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi engellemiştir.

HABERLER  Şanlıurfa'da otobüs sefer saatleri Ramazan ayına göre düzenlendi!

Kimimiz namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk. Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun.”

Hain terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin unutulmayacağını ifade eden Siverek Kaymakamı Aziz Göbaşı, “Devletimizin ve milletimizin varlığına ve geleceğine kastetmeye teşebbüs eden hain terör örgütünün kanlı darbe girişiminin tarihte örneğine az rastlanır bir kahramanlıkla karşılıksız bırakan aziz milletimizin tarihe kazdığı bir destan olan 15 Temmuz şehitlerini anma ve milli demokrasi birlik gününü 7. yıl dönümünü kutluyoruz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılara 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde yaşananların yer aldığı belgesel izletildi.

Öğrencilerin şiir okuduğu program Siverek Belediyesi müzik grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Siverek Belediyesi ekiplerince alandaki vatandaşlara çay, su ve çorba ikramı yapılırken saatlerin 00.13’ü göstermesiyle ilçedeki camilerden sela sesleri yükseldi, alanda duygulu alanlar yaşandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.