enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5608
EURO
34,8287
ALTIN
2.417,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
34°C

Özaslan: Şanlıurfa’da Projeye uygun yapılmayan yol vatandaşları mağdur ediyor

Özaslan: Şanlıurfa’da Projeye uygun yapılmayan yol vatandaşları mağdur ediyor

Özaslan: Şanlıurfa’da Projeye uygun yapılmayan yol vatandaşları mağdur ediyor
27.06.2022 17:33
0
A+
A-

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında bulunan caddenin dar olmasından dolayı trafik sıkışıklığına neden olduğunu ifade etti.

Akçakale yolu üzerinde bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaşanan trafik yoğunluğu mağduriyetlere neden oluyor.

Hastanenin hemen yanında bulunan Hastane Caddesi’nin projede 30 metre genişliğinde olmasına rağmen caddenin projeye uygun olarak yapılmadığını belirten HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, yolun aslına uygun olarak düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

“Yol 30 metre genişlikte olması gerekirken çok dar yapılmış”

Hastane Caddesi ve çevre yolunda incelemelerde bulunan Özaslan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa Eğitim ve Araştırması Hastanesi önündeyiz. Burası bir bölge hastanesi mesabesindedir. Şanlıurfa halkı burasını çok iyi bilir. Burada ciddi bir sorun ve eksiklik var. Bölge hastanesi konumunda olan hastanenin önündeki yol, belediyenin yaptığı projeye göre 30 metre genişliğinde olması gerekirken çok dar bir yol olarak düzenlenmiş.  Burada sabah saatlerinde trafik sıkışıklığı oluyor. Hastanenin tam karşısı da buğday pazarıdır. Dolayısıyla çok ciddi bir yoğunluk oluşuyor.  Belediyenin bir an önce projede göstermiş olduğu 30 metrelik caddeyi uygulamaya koyması gerekiyor. ” diye konuştu.

“Yolun köprünün altından çevre yoluna bağlanması gerekir”

Yolun projede olduğu gibi 30 metre olarak düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Özaslan, “Caddeden geçen araçlar dar olan yola giriyorlar. Yol ters yol gibi gözüktüğünden dolayı sürücüler korkuyorlar. Anayola çıkmak için Akçakale kavşağından geri dönüş yapmak zorunda kalıyorlar. Olması gereken ise projede olduğu gibi köprünün altından geçen yolun çevre yoluna bağlanmasıdır. Fakat şu anda hiçbir şey yok. Belediye yapılması gereken çalışmayı yapmamıştır. Niye yapmıyor? Neden böyle bir adım atmıyor? Bunu bilemiyoruz. Buradaki mahalle sakinleri de bilemiyor. Hastanedeki personeller de bunun sıkıntısını yaşıyorlar. Personel sabah işe geliyor, işten çıkarken Akçakale yolundan dönmesi gerekiyor. Hâlbuki belediye projedeki yolu devreye sokarsa burada ciddi manada yakıt tasarrufu da olacaktır. Bu sebeple bir an önce bu yol 30 metre yol olarak düzenlenerek, çevre yoluna bağlantısı yapılmalıdır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini göreve davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa Valisi sel felaketini değerlendirdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.