enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5900
EURO
34,7889
ALTIN
2.408,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
30°C
Şanlıurfa
30°C
Açık
Salı Açık
33°C
Çarşamba Açık
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaş zammı iptal edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaş zammı iptal edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaş zammı iptal edildi
29.06.2022 05:53
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın maaşına yüzde 40.4 oranında zam yapılmasını öngören madde ek bütçe yasa teklifinden çıkarıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda görüşülen Ek Bütçe Yasa Teklifinin birinci maddesinde yer alan ve Cumhurbaşkanlığı başlangıç ödeneklerinin artırılmasını öngören madde AK Parti milletvekillerinin verdiği önergeyle teklif metninden çıkarıldı. Zam başlangıç ödeneğine yapılacağı için brüt maaşın ikinci 6 aylık dönemine yüzde 40.4 oranında zam olarak yansıyacak ve böylece 100 bin 750 lira olan Cumhurbaşkanı aylığı 141 bin 453 liraya çıkacaktı. Bu düzenleme ile 40 bin 703 liralık zamdan vazgeçildi.

Cumhurbaşkanı maaş zammı iptal edildiği için emekli cumhurbaşkanı, emekli başbakan, emekli milletvekilleri ile bu kişilerin eşlerinin emekli aylıklarına yapılacak yüzde 40’lık zam da şimdilik askıya alınmış oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, geçtiğimiz gün kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında “Buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum” ifadesini kullanmıştı.

HABERLER  Şanlıurfa'da turşu sezonu başladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.