enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C

Külünçe balı Şanlıurfa’nın arıcılıkta büyüyen markası haline geldi

Külünçe balı Şanlıurfa’nın arıcılıkta büyüyen markası haline geldi

Külünçe balı Şanlıurfa’nın arıcılıkta büyüyen markası haline geldi
12.07.2022 14:26
0
A+
A-

Hilvan’ın Külünçe köyünde arıcı Feyzullah Paydaş’ın organik ve katıksız şekilde ürettiği bal, böbrek taşı ve sedef hastalığı gibi birçok rahatsızlığa şifa oluyor.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde arıcılığa üç kovanla başlayan Feyzullah Paydaş, bugün 250 kovanla organik ve katıksız şekilde bal üretiyor.

Arıcılıkta kısa sürede başarı sağlayan Paydaş, Külünçe köyünde organik bal üretimine öncülük ediyor.  

Paydaş’ın az bir zamanda başarı yakalamasında Külünçe köyünün arıcılığa elverişli ortamının da etkisi bulunuyor.

Külünçe köyünün organik bal üretimi için çok elverişli olduğunu  söyleyen Feyzullah Paydaş, balında herhangi bir kimyasal girdi olmadan üretim yaptığını söyledi.

Arılarının diken, kekik, geven gibi birçok bitkiden öz topladığını belirten Paydaş, Külünçe balının böbrek taşı ve sedef hastalığı gibi birçok rahatsızlığa şifa olduğunu kaydetti. Paydaş, hasta olanların bu balı tüketmesini tavsiye etti.

Feyzullah Paydaş, bal siparişlerine yetişemediğini ve organik balın yoğun talep gördüğünü belirterek, Külünçe balını herkesin tüketmesini gerektiğini ifade etti.

HABERLER  Şanlıurfa'da servis şoförlerine ilk yardım eğitimi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.