enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Millet Hanı’na sahip çıktı… “Hizmete sunacağız…”

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Millet Hanı’na sahip çıktı… “Hizmete sunacağız…”

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Millet Hanı’na sahip çıktı… “Hizmete sunacağız…”
30.07.2022 19:38
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yarım asırdır kaderine terk edilen ve kiralayan firma ile yaşanan bir takım olumsuzluklar nedeniyle bir türlü turizme kazandırılamayan Millet Hanı’nda incelemelerde bulundu ve umut verici bir açıklama yaparak “Tüm paydaşlarımızla istişare ederek tarihi eserlerimizi halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Kentin turizmini canlandırmak, Şanlıurfa’yı Türkiye’deki önde gelen kültürel ve tarihi turizm destinasyonu olarak kabul ettirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Valiliği, Millet Hanı’nın kaderini değiştirmeye kararlı.

Osmanlı döneminden kalma ve yarım asırdan fazladır turizme kazandırılmayı bekleyen Han’da iddiaya göre kiralayan firmanın mali sıkıntıları nedeniyle restorasyon bir türlü tamamlanamamış, üstelik yapılan restorasyonlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle de han, tahribata uğramıştı. Restorasyon ile hedeflenen hanı 302 yataklı butik otel olarak şehre kazandırmaktı ancak bu mümkün olmadığı gibi yüklenici firma otopark yapma düşüncesi ile hanın ortasını da kazdırmıştı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan bugün kaderine terk edilen hana adeta çıkarma yaptı. Yetkili isimlerle handa incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Ayhan, incelemelerine dair umut veren bir açıklama da yaptı ve “Tüm paydaşlarımızla istişare ederek tarihi eserlerimizi halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

MİLLET HANI HAKKINDA

Osmanlı döneminde kentte inşa edilen ilk anıtsal yapı olması sebebiyle büyük önem taşıyan ve kimi zaman kışla, kimi zaman yetimhane, kimi zaman da ambar olarak kullanılan Millet Hanı, yüzyıllık tarihe ev sahipliği yapmasına rağmen hala hak ettiği değeri görmeyi bekliyor. Eski fotoğraflarda 2 katlı olduğu görülen ancak zamanla 2’nci katı tamamen yıkılan han, 1980 yıllarda Urfa Belediyesi tarafında odun pazarı ve marangozhane olarak kullanıldı. Daha sonra belediye tarafından da terk edilen han yaklaşık yarım asırdır turizme kazandırılmayı bekliyor. 

HABERLER  İllere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayıları açıklandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.