enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5687
EURO
34,9734
ALTIN
2.424,93
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız
02.08.2022 06:38
0
A+
A-

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Erdoğan, 81 ilde sosyal konut projesine yönelik çalışmanın devam ettiğini belirterek, “Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen ve 2 buçuk saat süren kabine toplantısı sonrası sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı.

TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşı ev sahibi yaptıklarını belirten Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız. Bu proje kiraların düşmesini de sağlayacak. Şehit yakınları ve gazilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Yeni evlenecek gençlerimiz de kota sahibi olacak. Hazırlıklar bitmek üzere önümüzdeki günlerde detaylarını duyuracağız.”

HABERLER  Şanlıurfa’da Evren Sanayi’de seçim
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.