enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Eski Şanlıurfa Valisi, Milli Savunma Bakanlığı’nda bakan danışmanı oldu

Eski Şanlıurfa Valisi, Milli Savunma Bakanlığı’nda bakan danışmanı oldu
24.10.2023 23:40
0
A+
A-

Resmi Gazete’de ağustosta yayımlanan Valililer Kararnamesiyle Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze alınan eski Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın yeni görevi belli oldu.

Salih Ayhan, Milli Savunma Bakanlığı’nda hemşehrisi Bakan Yaşar Güler’in yanında göreve başladı. Ayhan, “bakan danışmanı” oldu.

Vali Salih Ayhan’ın 20 Mayıs 2022’de başladığı Şanlıurfa’daki görevi son Valiler Kararnamesi ile sona ermiş ve Salih Ayhan, Şanlıurfa’da yaklaşık 1 yıl 3 ay görev yapmıştı. Vali Ayhan, kararname ile merkeze çekilmişti.

Ayhan’ın yeni görevi ne anlama geliyor?

Ayhan’ın Milli Savunma Bakanlığı’nda bakan danışmanı olarak görevlendirilmesi, onun hemşerisi olan Bakan Yaşar Güler’in yanında önemli bir görev üstlendiğini gösteriyor. Ayhan, Bakan Güler’e hem kamu yönetiminden gelen tecrübesiyle hem de Şanlıurfa’daki görev süresince edindiği deneyimleriyle destek vermesi bekleniyor.

Ayhan’ın yeni görevi, onun siyasi kariyeri için de önemli bir fırsat olarak görülüyor. Ayhan, bakan danışmanlığı görevinde gösterdiği performansla, gelecekte daha üst düzey görevlere atanabilir.

Salih Ayhan kimdir?

Salih Ayhan, 1974 yılında Sivas’ta doğdu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 2000 yılında kaymakamlık mesleğine başladı.

Salih Ayhan, çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevinde bulunduktan sonra 2018 yılında Sivas Valisi olarak atandı. 2022 yılında Şanlıurfa Valisi olarak atandı. Ayhan, son Valiler Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze çekildi.

HABERLER  Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’dan İl Sağlık Müdürü Gülüm’e plaket
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.