enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfa’da hekim sıkıntısı bitmiyor

Şanlıurfa’da hekim sıkıntısı bitmiyor

Şanlıurfa’da hekim sıkıntısı bitmiyor
11.08.2022 11:56
0
A+
A-

Suriyeli sığınmacılarla beraber 1 milyondan fazla çocuğun bulunduğu Şanlıurfa’da ne kamu hastanelerinde ne de üniversite hastanesinde çocuk hematoloji ve çocuk gastroenteroloji uzmanı bulunmuyor. Kentte konuyla ilgili doktorun bulunmamasından kaynaklı bölümlerin kapanması, mağduriyete sebep oluyor.

 Şanlıurfa son yıllarda hastanelere yapılan yatırımlara karşın doktor kadrosunun yetersizliğiyle dikkati çekiyor. Türkiye’nin en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa’da Suriyeli sığınmacılarla beraber 1 milyondan fazla 18 yaş altı çocuk bulunuyor. Kentte özellikle çocuk branşlarında ciddi eksiklik bulunuyor.

Kentte ne üniversite hastanesinde ne de kamu hastanelerinde çocuk hematolojisi ve çocuk gastroenteroloji uzmanı bulunmuyor.

Hasta Hakları Derneği Başkanı Cuma Samaklı da Şanlıurfa’nın kanayan yarası olan sağlıktaki çocuk doktoru eksikliklerini gündeme taşıdı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kentteki çocuk hematoloji ve çocuk gastroenteroloji bölümlerinin kapandığını belirten Samaklı, şunları dile getirdi:

“Çocuk hematoloji ve çocuk gastroenteroloji bölümleri olmadığı yönünde hasta ve hasta yakınları tarafından sürekli şikayet gelmektedir.  Hasta yakınlarının çevre illere gitmek zorunda kaldığını ve maddi olanağı olmayan insanların perişan olduğunu çocuklarını götüremediğini biliyoruz. Hasta ve hasta yakınlarının daha fazla mağdur olmamaları için Hasta Hakları Koruma Derneği olarak bu branştaki uzman hekimlerin biran önce ilimize atanmaları konusunda Sağlık Bakanlığı’ndan çözüme kavuşturmalarını talep ediyoruz”

HABERLER  Şanlıurfa Valiliğinden Birecik’teki olaya ilişkin açıklama!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.