enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Urfa Eğitim-Sen’den eğitimcilere: Tek ses olmaya çağırıyoruz

Urfa Eğitim-Sen’den eğitimcilere: Tek ses olmaya çağırıyoruz

Urfa Eğitim-Sen’den eğitimcilere: Tek ses olmaya çağırıyoruz
17.08.2022 05:45
0
A+
A-

Şanlıurfa Eğitim-Sen, ekonomik iyileştirmeler ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda değişiklik yapılması için basın açıklaması düzenleyecek. Açıklamaya tüm eğitim emekçileri “18 Ağustos Perşembe günü 17.30’da Ahmet Bahçıvan İşmerkezi önünde tek ses olmaya çağırıyoruz” sözleriyle davet edildi.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi Şanlıurfa Eğitim-Sen sorunları ve taleplerini dile getirmek için basın açıklaması düzenleyecek.

18 Ağustos perşembe günü düzenleneceğini duyurdukları açıklamada gündem; Öğretmenlik Meslek Kanunu ve ekonomik iyileştirmeler olacak.

“DAVA SONU BEKLENMEDİ”

Sendikadan yapılan duyuruda “Öğretmenlik meslek kanunu iptal edilmeli, öğretmenlere angaryaya dönüşen seminer-sınav süreci durdurulmalıdır” denildi ve yasal süreç devam etmesine rağmen seminer-sınav sürecinin başlatılmasına şu sözlerle tepki gösterildi:

“Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi gündeme geldiği ilk günden itibaren tartışılmaktadır. Kanunlaştıktan hemen sonra düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılmıştır. AYM süreci devam ederken yönetmelik yayınlanmış, Sendikamız tarafından yönetmeliğin bütün maddelerine ilişkin Danıştay’a açılan iptal davasının da sonuçları beklenmeden seminer-sınav süreci başlatılmıştır. Böylece yaz aylarında öğretmenler seminer-sınav odaklı kariyer basamakları sürecinin girdabına çekilmiştir.

Eğitim emekçilerinin ve sendikaların bütün eleştirilerine rağmen yasalaştırılan bu düzenlemenin, öğretmenlerin mesleki gelişimine somut hiçbir katkı sunmayacağı, seminerlerin içeriğiyle birlikte çok daha net bir şekilde açığa çıkmıştır.”

“PROMOSYONLAR KOMİK DÜZEYDE”

Ekonomik iyileştirmelerin de yapılması gerektiği belirtilerek “Kamu emekçilerinin bankaya yatan maaşlarında ‘enflasyon farkı’ nedeniyle artış olurken, eski enflasyon oranı ve maaş düzeyine göre saptanan promosyonlar komik düzeyde kalmıştır. Promosyon sözleşmelerinin 3-4 yıl gibi uzun sürelerle imzalanması ve enflasyona göre ayarlama bulunmaması nedeniyle milyonlarca çalışan ciddi anlamda mağdur olmuştur. Bankalarla imzalan promosyon sözleşmeleri ekonomide beklenmeyen olağanüstü durumlar (yüksek enflasyon, döviz krizi) nedeniyle yeni koşullara uyarlanmak zorundadır. Sözleşmelerin 3 ile 5 yıl gibi uzun süreli olması nedeniyle beklenmeyen durumlar ortaya çıkmıştır. Banka promosyon sözleşmelerindeki koşullar çalışanlar açısından ciddi gelir kayıplarını gündeme getirmiştir. Bu nedenle başta kamu bankaları olmak üzere tüm bankalar, maaş ödediği emekli ve çalışanlara verdiği promosyonları, geçmişe yönelik olanları da kapsayacak şekilde güncellemelidir.” denildi. 

HABERLER  Şanlıurfa’da ‘İstihdam Taahhütlü Kobi Finansman Destek Programı’ tanıtıldı

AÇIKLAMAYA DAVET

Sendika tüm bu sorun ve taleplerin gündeme getirilmesi için düzenleyeceklerini belirttikleri basın toplantısına tüm eğitimcileri “Ekonomik iyileştirmelerin tüm eğitim emekçilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi ve banka promosyonlarının güncellenmesi için; Öğretmen meslek kanunun iptal edilmesi için, sınav seminer angaryasına karşı tüm eğitim emekçilerini 18 Ağustos Perşembe günü 17.30’da Ahmet Bahçıvan İşmerkezi önünde tek ses olmaya çağırıyoruz” sözleriyle davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.