enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü: Şanlıurfa yatırım şehri olacak

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü: Şanlıurfa yatırım şehri olacak

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü: Şanlıurfa yatırım şehri olacak
18.08.2022 11:17
0
A+
A-

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Uncu, Şanlıurfa’nın 2023 turizm başkenti seçilmesi kapsamında kentte çok sayıda uluslararası toplantılar planladığını belirterek, “Kentte hızlı bir şekilde altyapının tamamlanması gerekiyor. Balıklıgöl Platosu’ndaki alan yönetimi gibi çalışmaların da bir an önce tamamlanması gerekiyor” dedi.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş’nin görevden ayrılacak olan Genel Müdürü Mehmet Uncu, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Etkinlikte, bugüne kadar yaptıkları hizmetleri anlatan Uncu, Şanlıurfa’nın, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından ‘2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti’ seçilmesi sonrası yapılacak çalışmalara da değindi.

“Şanlıurfa sadece gelip görünecek bir yer olmayacak, yatırım yapılacak bir yer olacak” diyen Uncu, kentin turizm başkenti seçilmesinin sadece Türkiye’ye değil İslam dünyasına katkı sunacak değer olacağını kaydetti.

UNCU: 30 ETKİNLİK PLANLAMIŞ VAZİYETTEYİZ

2023 yılının, 2019 Göbeklitepe Yılı’ndan daha yararlı ve faydalı şekilde geçmesi gerektiğini vurgulayan Uncu, “Bu kapsamda bizim, tanıtım, pazarlama, iş geliştirme ve politika planlama faaliyetlerimiz var. Özellikle tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin üst düzey ve uluslararası olması gerekiyor. Bu kapsamda da 30 etkinlik planlamış vaziyetteyiz. Bu etkinlikler eylül ayında diğer kuruluşların katılımıyla Şanlıurfa Valiliği’nin öncülüğünde ortak basın açıklamasıyla duyurulacak. Aynı zamanda lansman da yapılacak” dedi.

“ŞANLIURFA YATIRIMLARIN YAPILACAĞI BİR ŞEHİR OLACAK”

Etkinlikler arasında Uluslararası Helal Expo, İslam Dünyası Bilim Adamları Sempozyumu, Seyahat ve Seyahatnamelerde İslam Dünyası’nın yer aldığı bilgisini veren Uncu, “Tüm dikkatleri buraya toplayacak ve aynı zamanda İslam dünyasına mihmandar olacak toplantılar var. Bu yüzden hep uluslararası toplantılar tasarlandı. Bu toplantıların eylül ayında açıklanması bekleniyor. Bununla beraber kentte hızlı bir şekilde altyapının tamamlanması gerekiyor. Bu yanında Balıklıgöl Platosu’ndaki alan yönetimi gibi çalışmaların da bir an önce tamamlanması gerekiyor. Şanlıurfa sadece gelip görünecek bir yer olmayacak, yatırım yapılacak bir yer olacak. Bu işin yatırım boyutu da var” diye konuştu.

HABERLER  Büyükşehir Belediyesi Urfalının milyonlarını heba ediyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.