enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’daki konuşmasına soruşturma… Şengör ne zaman ifade verecek?

Şanlıurfa’daki konuşmasına soruşturma… Şengör ne zaman ifade verecek?

Şanlıurfa’daki konuşmasına soruşturma… Şengör ne zaman ifade verecek?
02.09.2022 22:18
0
A+
A-

23 Mayıs’ta Fatih Altaylı’nın Harran’da sunduğu “Teke Tek Bilim” programında yaptığı konuşması nedeniyle hakkında dini değerleri aşağılama’ suçlamasıyla soruşturma başlatılan Prof. Dr. Celal Şengör’ün pazartesi günü ifade vermesi bekleniyor.

23 Mayıs’ta Fatih Altaylı’nın sunduğu “Teke Tek Bilim” programına konuk olarak Celal Şengör, Akademisyen Ahmet Arslan ve Harran’daki Kazı Başkanı Mehmet Önal katıldı. Program Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde çekildi. Programın yankıları ise hala sürüyor.

PROF. DR. ŞENGÖR NE DEMİŞTİ?

Kazı Başkanı Önal, Hz. İbrahim’in Harran’da yaşadığını belirterek, “Burası Hz. İbrahim’in yaşadığı yer. 75 yaşına kadar burada yaşıyor. Kutsal kitaplar Harran’ı işaret ediyor” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Şengör ise, “Ben bunun saptamasını yapayım, o masal. Hocam masal o. Bunların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil” dedi. Program sunucusu Fatih Altaylı’nın “İstersen Celal sen bu konuya hiç girme” uyarısına rağmen  “Hayır ama bu önemli” diye yanıt veren Prof. Dr. Şengör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o 3 tane kutsal kitap denilen, Suriye din geleneği, Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır. Musa peygambere bakıyorsun, adamı da tarih bilmiyor, yok öyle birisi. Musevilerin kitabındaki Mısır’dan çıkış olayı da yok. Hocamın söyledikleri tamamen menkıbevi. Belge yok.”

SUÇ DUYURUSU VE ARDINDAN SORUŞTURMA

Prof. Dr. Şengör’ün, ifadeleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı suç duyurusunda bulunmuştu. Prof. Dr. Celal Şengör hakkında ‘dini değerleri aşağılama’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Şengör’ü ifadeye çağırdı.

AV. ÜLGEN: PAZARTESİ ÇAĞLAYAN’DA OLACAĞIZ

Avukat Celal Ülgen, Prof. Dr. Şengör’ün pazartesi ifade vereceğini söyledi.

Av.Ülgen şu ifadeleri kullandı:

“Basın Savcısı Türksat Kunthan Uçuk bu kez  bilim adamı Prof. Dr. Celal Şengör’ü dini değerleri alenen aşağılamak suçu nedeniyle ifadeye çağrı kağıdı göndermiş. Ancak verdiği günlük süre dolmadan da izne ayrılmış. Şimdi pazartesi günü Celal Şengör hocam ile Çağlayan’da olacağız.

HABERLER  Yalnız Urfa’da değil her yerde durum aynı

Ancak bu çağrı diğerlerinden elbette çok farklı bir anlam taşımakta. Bu kez bilimi yargılamak istiyorlar. Yağma yok. Bilimi yargılama hakkını size kimse vermez. Yıllar önce ortaçağın karanlığında Galilei‘yi yargılayan papazlar sonradan özür dilemek zorunda kalmışlardı. 

Prof. Dr. Celal Şengör aynı zamanda bir bilim tarihçisidir. Güç her şeyi yapar ve yaptırır ama bilimi esir alamaz. Bilime ve bilim adamına sus diyemez. RTÜK üyeleri ve sayın cumhuriyet savcısı sadece Wikipedia’ya bile bakmış olsalar ne demek istediğimizi anlar, Şengör’ün doğru söylediğini kaynaklarıyla beraber görürlerdi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.