enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4671
EURO
34,9281
ALTIN
2.437,71
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Çok Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Urfa’nın iki ilçesindeki festivaller renkli görüntülere sahne oluyor

Urfa’nın iki ilçesindeki festivaller renkli görüntülere sahne oluyor

Urfa’nın iki ilçesindeki festivaller renkli görüntülere sahne oluyor
24.09.2022 12:28
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ‘’NARFEST’’ Birecik ilçesinde ise Kelaynak ve Balcan Festivali düzenlendi. Çeşitli konser ve etkinliklerle başlayan festivallerde yöresel ürünlerin yanı sıra vatandaşlara 63 metrelik mangalda hazırlanan Patlıcanlı kebap ikram edildi.

ŞANLIURFA’NIN SURUÇ İLÇESİNDE DÜZENLENEN ‘’NARFEST’’ BİRECİK İLÇESİNDE İSE KELAYNAK VE BALCAN FESTİVALİ DÜZENLENDİ.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Salih Ayhan, Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Kenan Aktaş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay ile protokol üyelerinin katıldığı festival konser ve çeşitli etkinliklerle başladı.

BEYAZGÜL: SURUÇ’TA BİR BAYRAM HAVASI YAŞANIYOR

Suruç ilçesinde düzenlenen festivalle birlikte ilçede bir bayram havası yaşandığını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Suruç’un toprakları bereketli topraklardır. Bir de bereketin sembolü olan Suruç narımız var. Coğrafi işaretli nar aromatik tadıyla sofralarımızda yer alıyor. Burada yapılan festival bir bayram yerine dönmüştür. Bir şölen, bir sevinç yerine dönmüş, bir gül ve bir sevinç yerine dönmüştür’’ dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay ile kent protokolü daha sonra Birecik ilçesinde düzenlenen ‘’Kelaynak ve Balcan’’ festivaline katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik Belediyesi ile paydaş kurumlar tarafından düzenlenen “2. Kelaynak ve Balcan’’ festivalinde renkli görüntüler yaşandı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde sahil kenarına 63 metre uzunluğunda mangal kuruldu.

Fırat’ın suyu ile yetişen ve aroması ile farklı bir lezzete sahip olan Birecik patlıcanı ve zırhta hazırlanmış kuzu eti ile hazırlanan Patlıcanlı kebaplar, 63 metre uzunluğundaki mangala konuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Birecik Kaymakamı Kadir Duman ile kent protokolü Sahil kenarında kurulan mangalın başına geçerek patlıcanlı kebabın tadına baktılar. Özenle hazırlanan kebaplar vatandaşlara ikram edildi.

HABERLER  17 ilde FETÖ operasyonu: 23 gözaltı

Mezra patlıcanının farklı bir lezzete sahip olduğunu belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Mezra patlıcanıyla Fırat sahilinde Şanlıurfalı ustaların ellerinden çıkan kebap farklı bir lezzete sahiptir. Bunun hayali bile çok güzel ve 63 metre uzunluğunda kebap yapıldı. Gerçekten çok güzel bir organizasyon olmuş. Birecik ilçemiz birçok şeyde tek ve birçok şeyin en güzeli Birecik’tedir. Mezra patlıcanının bir benzeri yoktur. Dünya da nesli tükenmekte olan Kelaynak Birecik ilçemizde bulunuyor. Birecik, Gastronomi festivalini hak eden bir ilçemizdir’’ dedi.

BEYAZGÜL: BİRECİK’TE YENİ İMAR PLANI HAZIRLIYORUZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Birecik ilçesinde yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Birecik ilçemizde Hayvan pazarını yapıyoruz. İlçemizin içerisinde bulunan sebze halini oradan çıkarıyoruz. Sebze halinin yerini de ayarladık. İlçemizde yeni bir imar planı yeri de hazırladık. Ayrıca kırsal alanlarda beton yol, ilçede ise asfalt çalışması yaptık. Birecikliler hangi müjdeyi istiyorlarsa biz hazırız. Bireciklilerle birlikte el ele yürüyeceğiz’’ ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.