enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5771
EURO
34,7943
ALTIN
2.511,15
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

HABER-SEN’den liyakatsizliğe karşı tepki: Haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı mücadelemize devam edeceğiz

HABER-SEN’den liyakatsizliğe karşı tepki: Haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı mücadelemize devam edeceğiz

HABER-SEN’den liyakatsizliğe karşı tepki: Haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı mücadelemize devam edeceğiz
07.09.2022 19:33
0
A+
A-

“Sürgünlere, hukuksuzluğa ve liyakatsizliğe karşı yürüyoruz” şiarıyla Batman’dan yola çıkan HABER-SEN üyeleri, Şanlıurfa’da bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. HABER-SEN Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT’de her geçen gün artarak devam eden keyfi uygulamaların olduğunu iddia ederek, “21’inci yüzyılda olduğumuz bu dönemde, çağdışı uygulamalar ve usulsüzlüklerle sürekle gündeme gelen bir kurumda hiç kimse mutlu değil” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası’nın (HABER-SEN) “Sürgünlere hukuksuzluğa ve liyakatsizliğe karşı yürüyoruz” şiarıyla Batman’dan başlattığı yürüyüş kolu, Şanlıurfa’ya ulaştı. 

 Ahmet Bahçıvan İş Merkezi toplanan grup basın açıklaması yaptı. Biz kazanacağız” yazılı önlükleri giyen sendika üyeleri, sık sık “Zafer direnen emekçilerin olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları attı.

 Grup adına açıklamayı HABER-SEN Genel Başkanı Mesut Balcan yaptı.

 Balcan, PTT’de her geçen gün artarak devam eden keyfi uygulamaların olduğunu iddia ederek, “21’inci yüzyılda olduğumuz bu dönemde, çağdışı uygulamalar ve usulsüzlüklerle sürekle gündeme gelen bir kurumda hiç kimse mutlu değil” dedi.  Taleplerinin PTT’nin yasa, kanun ve yönetmeliklere riayet etmesi olduğunun altını çizen Balcan, üyelerine yönelik sürgünlere değinerek, “PTT yönetimi yetkilerini kötüye kullanarak, 4688 sayılı Kanun’un 18. maddesini bilerek ve isteyerek çiğniyor, kendilerini sendikal mücadeleyi koruyan yasalardan üstün görüyorlar” ifadelerini kullandı.

 BALCAN: UYGULAMA YASALARA AYKIRI

 Balcan, kurum içi eşitsizliklerin derinleştiğini ve iş barışının bozulduğunu iddia ederek, uygulamaların Anayasa’ya, ulusal ve uluslararası yasalara aykırı olduğunu, bir an önce bu uygulama ve kararların sonlandırılması gerektiğini ileri sürdü. Balcan, tüm haksız ve hukuksuz uygulamalar karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

HABERLER  Haliliye’de ‘merhaba bebek’ hediyesi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.