enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5902
EURO
34,8583
ALTIN
2.494,59
BIST
9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

CHP heyeti GES projesi için Şanlıurfa’da

CHP heyeti GES projesi için Şanlıurfa’da

CHP heyeti GES projesi için Şanlıurfa’da
10.09.2022 11:17
0
A+
A-

CHP Heyeti, çiftçilere ücretsiz elektrik projesi kapsamında kurulacak GES alanını belirlemek üzere Şanlıurfa’da. Heyet burada başta DEDAŞ sorunun olmak üzere birçok konuya ilişkin muhtarlardan sorun ve talepleri dinledi.

Şanlıurfa Barosu Tahir Elçi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Şanlıurfalı Mahmut Tanal, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, muhtarlar, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP heyeti, Şanlıurfa’da çiftçilere tarımsal sulamada ücretsiz elektrik verilmesi amacıyla kurulması planlanan güneş enerjisi santrali için ve daha konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan CHP’nin Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Şanlıurfa’da GES projesiyle ilgili 2 çalışmalarının olduğunu söyledi.

Akın, bu projelerinden birinin sulama kanallarının ve bütün kamu binalarının üzerine güneş enerjisi panelleri ile iktidara geldikleri ilk 90 gününde tarımsal sulamada kullanılan elektriğe Türkiye genelinde yüzde 50 indirim yapacaklarını aktardı.

AKIN: BUGÜN HANGİ ÇİFTÇİMİZE SORSANIZ ‘EYVAH, ELEKTRİK FATURASI’ DİYOR

Akın konuşmasının devamında, “Bu politikalarla eşitlik, adalet bozulup orta gelirli sınıfı yok ettiniz.  Tarım, iktidarın yanlış politikaları ile bitirildi. Çiftçi maalesef çok zor durumda. Bugün hangi çiftçimize sorsanız ‘Eyvah, elektrik faturası’ diyor. Biz bu sorunu çözeceğiz. Çok değil, kısa bir zaman sonra bu sorunların hepsinden el birliğiyle herkesi kurtaracağız.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bundan 9 ay önce Şanlıurfa’da çiftçilerimize tarımsal sulamada kullanılan elektriğin ücretsiz olacağını söyledi.  İktidar yetkilileri ise bir yıl geçmeden tarımsal sulamaya zam üstüne zam yaptılar.  Tarımsal sulamada kullanılan elektriğe Genel Başkanımızın vaadinin ardından yüzde 143 oranında zam yapıldı.  Çiftçimiz bu zamların altında ezildi.

HABERLER  AK Parti Teşkilat Başkanı Kandemir Şanlıurfa’da

İktidarımızda çiftçimizin desteklenmesi öncelikli politikamız mevcut.  Girişimci devlet modeliyle kamu öncülüğünde sıfır bürokrasiyle güneş enerjisi santralleri kuracağız. Bugün burada Şanlıurfa’da bazı ziyaretler gerçekleştireceğiz. Örgütleri, çiftçilerimizi, meslek örgütlerini dinleyeceğiz. Ardından arazi ziyaretlerimize devam edeceğiz.

İktidarımızın ilk 90 gününde tarımsal sulamada kullanılan elektriğe Türkiye genelinde yüzde 50 indirim yapacağız. Bunu nasıl yapacağız? EÜAŞ’ın kapasitesi artırılarak tarımsal sulama tarifesinde indirim yapacağız. EÜAŞ halihazırda ucuz elektriği şirketlere satıyor. Biz ucuz elektriği çiftçimiz için kullanacağız.

İktidarımızın birinci yılında, Şanlıurfa’dan başlamak üzere kamu önceliğinde kurulacak 10 bin megavat saat büyüklüğündeki güneş enerji santralleriyle tarımsal sulamada kullanılan elektriği bedava vermeye başlayacağız. 7,5 milyar dolar tutarındaki güneş enerjisi santrali yatırımı için yeşil ve sürdürülebilirlik tahvilini kullanacağız. Bu yatırımlarla sizleri, Şanlıurfa’dan başlamak üzere çiftçilerimizi kalkındıracağız.

AYDINLIK: DEĞİŞİMİ ŞANLIURFA’DAN BAŞLATMALIYIZ

CHP İstanbul Milletvekili Şanlıurfalı Mahmut Tanal da yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar şikâyeti bize oyları AK Partiye veriyorsunuz. Yapmayın bunu. Çöpünüz toplanmıyor, suyunuz verilmiyor. Şanlıurfa değişirse Türkiye değişir. Değişimi Şanlıurfa’dan başlatmalıyız. CHP, sizi mahcup etmeyecektir” ifadesini kullandı.

Toplantının sonunda, muhtarlar bölgede yaşanan elektrik soruna başta olmak üzere birçok konudaki görüşlerini heyete aktardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.