enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
ALTIN
2.324,78
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfa’da Ahilik Haftası kutlandı

Şanlıurfa’da Ahilik Haftası kutlandı

Şanlıurfa’da Ahilik Haftası kutlandı
13.09.2022 11:02
0
A+
A-

Şanlıurfa’da Ahilik Haftası temsili törenlerle kutlandı. Şanlıurfa’da, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında tarihi Gümrük Hanı’nda temsili olarak kalfalıktan, ustalığa geçiş olan Şed Kuşanma töreni canlandırıldı.

Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan “Ahilik Kültürü Haftası”, bu yıl Gümrük Hanı’nda başladı.

Programa Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Vildan Polat, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Esnaf ve Sanaatkarlar Oda Birliği (ŞESOB) Başkanı Şefik Bakay, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

ŞESOB tarafından düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yapılan Ahilik duasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

AYHAN: ECDADIMIZIN BİZLERE BIRAKTIĞI BU GÜZEL MİRASTAN GURUR DUYUYORUM

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Ahilik geleneğinin yüzyıllardır kültürümüzde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Ahilik yüzyıllardır kültürümüzde var olan bir gelenektir. Günümüze kadar gelen kültürümüzün damıtılmış halidir. Ahilik, milletimize has özellikleri gösteren ve sosyal hayatında düzenlenmesinde önemli bir müessesedir. Hamdolsun. Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu güzel mirastan da gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bin yıllık bir geleneğin ürünüdür.  Ahilik nasihatı dilimizde ve aynı zamanda gönlümüzde, yüreğimizde yer etmemiz lazım.”

BEYAZGÜL: AHİLİK KARDEŞLİKTİR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise yaptığı konuşmada, ”Ahilik kardeşliktir. Bana göre ahilik nasihatı, kaynağına inancımızdan, kendi değerlerimizden ve İslam inancından almıştır. Ahilik günümüzde markalaşmanın adıdır. Esas değerini çok aşmıştır.” İfadesini kullandı.

Program, Şen kuşanma töreninin ardından yılın Ahi ustalarına plaket verilmesi ile son buldu.

HABERLER  Halfeti'ye akın eden turistler büyük bir trafik sorunu yaşadı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.