enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4900
EURO
34,7446
ALTIN
2.490,46
BIST
9.513,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Şanlıurfa Valiliği’nce Gaziler Günü kutlamaları dolu dolu geçti

Şanlıurfa Valiliği’nce Gaziler Günü kutlamaları dolu dolu geçti

Şanlıurfa Valiliği’nce Gaziler Günü kutlamaları dolu dolu geçti
19.09.2022 19:19
0
A+
A-

Gaziler Günü dolayısıyla gün boyu düzenlenen programlara katılan Vali Salih Ayhan “Tüm millî değerlerimizi en halis şekilde gelecek kuşaklarımıza aktarabilmek için gayret içindeyiz. Hiçbirimiz gazilerimizin ve şehitlerimizin bu topraklara gösterdikleri özverinin karşılığını ödeyemeyiz” dedi.

Şanlıurfa’da 19 Eylül Gaziler Günü çeşitli programlarla kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü programları kapsamında ilk olarak sabah 10:00’da Osmanbey Şehitliği’nde çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Programa Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, il protokolü ve gaziler katıldı. 

VALİ AYHAN: ŞEHİTLİK VE GAZİLİK ULVİ MAKAMLAR

Vali Ayhan çelenk sunma töreninde yaptığı konuşmasında, “Şehitlik ve gazilik makamları, hiçbir dünyevi unsurla ölçülemeyecek derecede ulvi makamlardır. Böylesine şanlı, kahraman bir millete mensup olmaktan duyduğumuz mutluluğu ve gururu her daim dile getiriyoruz. Bu millet gazi bir millettir… Bayrağımız ve ülkemiz, şehitlerimiz ile gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu emanetlere sahip çıkmak ve tüm millî değerlerimizi en halis şekilde gelecek kuşaklarımıza aktarabilmek için gayret içindeyiz. Layıkıyla bu kutlu görevi yerine getireceğimize de canı gönülden inanıyorum. En kalbi duygularımla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatana kanlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi ve korkusuzca kendini siper etmiş kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yâd ediyorum. Aziz milletimin Gaziler Günü’nü kutluyor, vatan için emek veren tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Çelenk sunma töreni, saygı atışı, duaların edilmesi ve şehit kabirlerimize karanfil sunulmasıyla sona erdi.

VALİ AYHAN’DAN DERNEKLERE DESTEK SÖZÜ

Vali Ayhan’ın bir sonraki programı, Muharip Gaziler Derneği, Şehit Aileleri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği ziyaretiyle devam etti.

Vali Ayhan, dernek ziyaretlerinde dernek yöneticileri, şehit yakınları ve gazilerimizle sohbet edip, talep ve önerilerini dinledi. Derneklerin ortak çalışmaları için destek vereceklerini belirten Vali Ayhan’a dernek ziyaretleri boyunca İl protokolü eşlik etti.

HABERLER  Viranşehirli asker son yolculuğuna uğurlandı

ŞEHİTLER VE GAZİLER ONURUNA YEMEK

Gaziler Günü programları kapsamında Cumhuriyet Tesisleri’nde şehitler ve gaziler onuruna yemek verildi.

Programda şehit yakınları ve gazilerle tek tek sohbet edip, karanfil hediye eden Vali Ayhan programda yaptığı konuşmada, “Yüce devletimizin bekası ve milletimizin birlikteliği için görev yaparken, canlarını ortaya koyarak gazilikle şereflenen bu vatan evlatlarına şükranlarımı sunuyorum, ebediyete irtihal eden gazi ve şehitlerimizi de tazimle yâd ediyorum. Devletimizin ve bizlerin sağladığı imkânlar birer vefa göstergesidir. Hiçbirimiz, gazilerimizin ve şehitlerimizin bu topraklara gösterdikleri özverinin karşılığını ödeyemeyiz. Esas olan en değerli karşılık; Allah katında Rabbimizin vereceği karşılıktır.” ifadelerini kullandı.

Program yemek ve ikramlar sonrası sona erdi.

VALİ AYHAN’DAN GAZİLERE EVLERİNDE ZİYARET 

Programlar sonra Vali Ayhan, Gazilerimiz Mahmut Koç ve Murat Sevinç’in evleri ziyaret etti. Ziyaret süresince Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran ve yetkililer katıldı.

Vali Ayhan, gazilerle sohbet edip, hediyelerini takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.