enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4481
EURO
34,4526
ALTIN
2.489,25
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
28°C
Şanlıurfa
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Yağ yakma sürecini hızlandırmak için ipuçları

Yağ yakma sürecini hızlandırmak için ipuçları

Yağ yakma sürecini hızlandırmak için ipuçları
19.09.2022 07:58
0
A+
A-

Az yemek veya uzun süre aç kalmak tek başına zayıflatmadığı gibi son derece de sağlıksız bir yöntem! Uzmanlara göre, vücudun görevlerini yapabilmesi için gerekli enerjiyi alması gerekiyor. Bu enerji alınmadığında metabolizma yavaşlıyor ve yağ yakımı azalıyor.

Yaygın bir anlayış haline gelen uzun süre aç kalarak kilo verme çabası, sanılanın aksine zayıflatmıyor. Uzmanlara göre vücudun gerekli enerjiyi sağlayabilmesi için günlük olarak alınması gereken bir kalori miktarı var. Fazla kilo alınmasının nedeni ise günlük alınması gereken kalori miktarının aşılmış olmasıdır. İnsanların diyet yaparken uyguladığı yanlışlar arasında en çok yapılan hata kalori alımını azaltmaya çalışırken alınması gereken kalorinin de alınmaması ve bu nedenle vücudun metabolizmasının yavaşlamasıdır. Yavaşlayan metabolizma sonucu vücut bu duruma uyum sağlar ve daha yavaş çalışır.

Uzmanlar doğru kalori yakımını sağlamak için aç kalma süresinin uzatılması yerine, kişiye göre planlanan ve hayat işleyişine uygun planlanmış diyetlerin yapılmasını tavsiye ediyor. Dikkat edilmesi gereken noktalardan birisinin de kan şekerinin dengede kalması gerektiğini söyleyen uzmanlar, özellikle insülin direnci olan hastaların bir doktora danışarak diyet yapmaları gerektiğini dile getiriyor.

UZUN SÜRE AÇ KALMAYIN

3 saatten fazla aç kalmak insülin direncini artırdığı gibi hipoglisemi hastalığı olanları da riske sokabilir. Diyetinizde ara öğünlere yer vererek kuru meyveler, çiğ kuruyemişler tüketebilirsiniz.

PROTEİN ALIMINI İHMAL ETMEYİN

Her ne kadar diyet yaparken sebze tüketimine ağırlık verilse bile, protein alımı yağ yakımı ve kas kaybını önlemek için oldukça önemlidir. Bir öğünde en az bir kere protein bazlı gıdalar tüketmeye özen gösterin

EKMEĞİ HEMEN KESMEYİN

Diyet yaparken yapılan hatalardan birisi de ekmeği aniden kesmektir. Ekmek insülin direnci olan insanların diyetinde mutlaka en az 1 dilim olmalıdır. Ancak beyaz ekmek yerine kepekli, çavdar, tam buğday ekmekleri tercih edilmelidir. Ekmek kan şekerini dengeler ve gereksiz kaçamak yapmanızı engeller.

HABERLER  Urfalı AK Partili ismin acı günü! Henüz 15 yaşındaydı…

TÜM BUNLARA RAĞMEN KİLO VEREMİYORSANIZ SEBEBİ BUNLAR OLABİLİR

STRES

Stres birçok rahatsızlığın temel taşını oluşturuyor. Kilo vermek için aşırı stresten uzak durun önemli olan motivasyonunuzu yüksek tutmanızdır.

SU

Az su içmek kilo vermenizde en büyük engeller arasındadır. Günde en az 2 litre su tüketmeye çalışın.

UYKU

Uyku düzeninizin düzenli olması en az egzersiz yapmanız kadar önemlidir. Düzenli bir uyku beyinde salgılanan hormonları etkiler ve kalori yakımında etkili rol oynar. Uykusuz kalmak veya çok uyumak kilo kaybına engel olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.