enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5184
EURO
34,7312
ALTIN
2.486,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

İbrahim Ayhan mezarı başında anıldı

İbrahim Ayhan mezarı başında anıldı

İbrahim Ayhan mezarı başında anıldı
20.09.2022 09:38
0
A+
A-

Eski HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, ölümünün 4’üncü yılında Siverek’te mezarı başında anıldı.

Irak’ın Erbil kentinde 20 Eylül 2018’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kürt siyasetçi İbrahim Ayhan, ölümünün 4’üncü yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Nato Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Anmaya Ayhan’ın ailesinin yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, dokunulmazlığı kaldırılarak milletvekilliği düşürülen HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, eski HDP milletvekili Çağlar Demirel, HDP milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Mahmut Toğrul, HDP Şanlıurfa il ve ilçe teşkilatı temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HDP Gaziantep Milletvekilli Mahmut Toğrul, “Dört yıl geçti ama yaramız taze. Her yıl onun bilgeliğin hatırlayıp onu yar ediyoruz. Bizim için en önemli görev onun mücadelesine sahip çıkmak. Ne mutlu bize onunla aynı yolda yürüdük. Onun mücadelesine bağlı kalacağız” dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, her ölümün erken bir ölüm olduğunu belirterek “İbrahim arkadaşın ölümü daha erkendi. Bizi derinden yaraladı. İbrahim arkadaş hayatının her anında mücadele verdi. Kürt halkı için her saat direniş içindeydi. Kobani de duruşu örnek oldu. Onun için ona minnettarız” ifadelerini kullandı.

Anma etkinliğine katılanlar daha sonra Ayhan’ın ilçede bulunan aile evini ziyaret etti.

İBRAHİM AYHAN KİMDİR?

10 Şubat 1968, Siverek’te dünyaya gelen İbrahim Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. ve 25. dönem Şanlıurfa milletvekilliği görevinde bulundu. 5 Ekim 2010’da KCK davası kapsamında tutuklandı. Tutukluğunun “makul süreyi aştığı” ve “seçilme hakkının ihlal edildiği” gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvuruda haklı bulundu. 3 Ocak 2014’te tutuklu BDP Mardin milletvekili Gülser Yıldırım ile birlikte tahliye edildi.

HABERLER  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kızlar Mahallesinde 11 arsayı satışa çıkardı

2018 yılında hakkında kesinleşen hapis cezaları olduğu gerekçesiyle vekilliği düşürüldü.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü mezunu olan Ayhan, evli ve 2 çocuk babası.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.