enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3688
EURO
34,7360
ALTIN
2.397,73
BIST
10.158,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Şanlıurfa’da İsrail protestosu

Şanlıurfa’da İsrail protestosu

Şanlıurfa’da İsrail protestosu
20.10.2023 17:40
0
A+
A-

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için Şanlıurfa’da iki farklı camide gıyabi cenaze namazı kılındı, ölen Filistinliler için dua edildi. İsrail’in yaptığı saldırılara ilişkin kınama sloganları atıldı.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için birçok ilde gıyabi cenaze namazı kılındı, protesto yürüyüşleri yapıldı. Şanlıurfa’da da cuma namazı sonrası İsrail lanetlendi.

Şanlıurfa’da iki farklı camide İsrail protestosu yapıldı. Dergah Camii’nde Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilciliği, Eyyüp Peygamber Camii’nde ise İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Şubesi önderliğinden protestolar yapıldı.

Dergah Camii’nde Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilciliği ‘Ordular Aksa’ya Cuması’ teması ile Filistin’de yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için önce İlahiyatçı Yazar Mustafa Küçük Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Daha sonra ardından Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilciliği adına İlahiyatçı Sait Doğan basın açıklamasını okudu. Açıklama sırasında İsrail aleyhine birçok slogan atıldı.

Eyyüp Peygamber Camii’nde ise İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafında protesto edildi. Basın açıklamasını İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Attila okudu.

Eyyüp Peygamber Camii’nde yapılan programa Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Şanlıurfa Jandarma İl Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Attila, Urfa’nın kanaat önderlerinden Seyda Molla, STK temsilcileri, vali yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için başlayan destek yürüyüşün vatandaşlar yaşamını yitiren Filistinliler için dua ederken, sık sık İsrail’in yaptığı saldırılara ilişkin kınama sloganları atıldı.

Protestolara ilişkin açıklamalar

Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilcisi Sait Doğan, yaptığı açıklamada, “İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları adeta soykırıma varan bir boyuta ulaştı. Sivil halka yönelik bu saldırılar kabul edilemez. İsrail’i en güçlü şekilde kınıyoruz. Filistin halkının yanındayız” dedi.

HABERLER  Trambüs Şanlıurfa’da

İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Attila ise yaptığı açıklamada, “İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları barbarca bir saldırıdır. Bu saldırıları bir an önce durdurması için uluslararası toplumu göreve çağırıyoruz. Filistin halkının yanındayız. Onların acılarını paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail saldırıları

İsrail, 15 Temmuz’dan bu yana Filistin’e yönelik saldırılarını sürdürüyor. Saldırılarda 230’dan fazla Filistinli hayatını kaybetti, 1000’den fazlası yaralandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.