enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezine 25 bin ziyaret

Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezine 25 bin ziyaret

Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezine 25 bin ziyaret
23.09.2022 11:46
0
A+
A-

Karaköprü Belediyesinin bir ilk olarak Şanlıurfa’ya kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi 11 aydır vatandaşları uzay bilimleri ve teknolojiyle buluşturuyor. Geçtiğimiz yıl ekim ayında açılan ve Şanlıurfa’nın her yerinden ziyaretçileri ağırlayan bilim merkezi 11 aylık kısa sürede 25 bin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. 

İçerisinde uzay bilimleri, havacılık ve yeni nesil teknolojileri anlatan maket ve ekipmanlar bulunan bilim merkezinde stem, kodlama, 3D yazıcı ve bilgisayar eğitimi veren sınıflar bulunuyor. Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi özellikle okullar tarafından rağbet görürken, turlarla öğrenciler gelerek bilim ve teknolojiyle tanışıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa’da gençlerin uzay bilimleri ve yeni nesil teknolojiyle tanışması için güzel bir bilim merkezi kazandırdıklarını ifade ederken bir yıllık süreçte buraya olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezimizi geçen yıl ekim ayında hizmete sunmuştuk. Bu 11 aylık süreçte baktığımızda vatandaşlarımızla, öğrencilerimizle birlikte 25 binin üzerinde vatandaşımızı ağırladığımızı görüyoruz. Okulların randevu alarak öğrencilerini buraya getirmesi, her ilçemizden vatandaşlarımızın ailecek gelip burayı ziyaret etmesi gerçekten bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Gençlerin bilim insanı olma hayallerini burada pekiştirdiğini ifade eden Baydilli, “Gençlerimiz burada uzay bilimleri, havacılık ve yeni nesil teknolojiyle tanışıyor. Belki de gelecekte bilim insanı olma hayallerini burada pekiştiriyorlar, hayalleri için daha sıkı çalışmaya başlıyorlar. Ayrıca burada gençlerimize yeni nesil mesleklerden olan stem, kodlama ve yazılım eğitimleri veriyoruz. Yani burası hem bir müze hem de bir okul görevi görerek gençlerimize hizmet ediyor. Tüm vatandaşlarımızı, gençlerimizi bilim merkezimizi görmeye, buradaki kurslardan ve bilgilerden faydalanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarına ÇİLYAD eğitimi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.