enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Sınav kitapçığı açık şekilde verildiği için CİMER’e şikayet etti

Sınav kitapçığı açık şekilde verildiği için CİMER’e şikayet etti

Sınav kitapçığı açık şekilde verildiği için CİMER’e şikayet etti
24.09.2022 09:45
0
A+
A-

Şanlıurfa’da KPSS Lisans sınavına giren Salih Modanlar, kapalı olması gereken sınav kitapçığının açık bir şekilde verildiğini ileri sürerek CİMER’e şikayet etti. Modanlar ayrıca kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti.

Bir yayınevinin denemesinde aynı soruların yer aldığı gerekçesiyle iptal edilen KPSS Lisans sınavı, 18 Eylül 2022 tarihi itibariyle yeniden yapılmıştı.

Sınav sonrası sosyal medyada yine sınav sorularının bir başka yayınevininsorularına benzer olduğu iddia edilip yine sınavın iptal edilmesine yönelik Twitter’da #2022kpssiptaledilsin etiketiyle binlerce tweet atıldı.

Şanlıurfa’da Rabia Hatun Kız Anadolu Lisesinde sınava giren Salih Modanlar da poşet içerisinde verilmesi gereken sınav kitapçığının kendisine açık bir şekilde verildiğini öne sürdü.

Modanlar sınavda yaşadığı mağduriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyet etti.

Modanlar sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda ise, “18 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen KPSS’ye Şanlıurfa Rabia Hatun Kız Anadolu Lisesi Salon 24’te sınava girdim. Kapalı olması gereken kitapçığın bana ve önümde sınava giren arkadaşa açık bir şekilde verildi kamera kayıtlarının incelenmesini istiyorum.

Yorulduk ama yılmadık hakkımız olan şeyi talep ediyoruz kameranın izlenmesini istiyoruz. Denetim istiyoruz. Şaibe yoksa kitapçık poşet içerisindeyse açıklama yaparak her şeyi gün yüzüne çıkarın.

Önceki sınava yapılan itirazlar 1 saat içinde değerlendirilip açıklama yapılmıştı. Şuan daha vahim bir itiraz var ve bu hiç bir yerde konuşulmuyor şaşırıyorum benim ve önümde sınava giren kişinin kitapçıkları neden poşet içinde değildi” ifadesini kullandı.

HABERLER  3 üniversiteye yeni rektör atandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.