enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3370
EURO
35,1959
ALTIN
2.247,60
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Yağmurlu
15°C
Şanlıurfa
15°C
Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Gök Gürültülü
14°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
14°C

Chp Şanlıurfa İl Eğitim Komisyonu Eğitim Raporu Yayımladı

Chp Şanlıurfa İl Eğitim Komisyonu Eğitim Raporu Yayımladı

<strong>Chp Şanlıurfa İl Eğitim Komisyonu Eğitim Raporu Yayımladı</strong>
05.10.2022 14:02
0
A+
A-

CHP Şanlıurfa İl Eğitim Komisyonu, kentteki eğitim sorunu raporunu yayımladı. Raporda Şanlıurfa’da eğitimde yaşanan aksaklık ve eksikliklerden bahsedildi.

CHP Şanlıurfa İl Eğitim Komisyonu, şehrimizin eğitim konusunda son sıralarda yer almasının sebeplerini araştırdı. Yapılan araştırmalar sonucunda bir rapor yayımlandı.

Yayımlanan raporda şu ifadelere yer verildi;

İlimiz Ülke genelinde eğitim sıralamasında hep en sonlarda. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Eğitim komisyonu olarak bunun sebeplerini araştırdık. Bu ay yeni bir eğitim öğretim dönemine sayısız sorun ve güçlükle girdik.

İlimiz eğitim alanında oldukça ilgisiz ve bu ilgisizlik sonucunda gelecegimiz olan çocuklar bilimle, sanatla, edebiyatla uğraşacaklarına maalesef ki anayasal bir hak olan eğitimden mahrum kalıyorlar. Şanlıurfa CHP İl Eğitim Komisyonu olarak bu duruma dur demek ve tüm ilgileri İlimiz Şanlıurfa’ya çekmek için yola çıktık. Medeniyetin beşiği olan şehrimiz tarih boyunca Eğitim alanında önde gelmesine rağmen bugün ülkemizin bu alanda son sıralarında yer almasının sebeplerini yaptığımız yoğun çalışmalar, tespitler ve temaslarla şöyle özetledik.

Sırasıyla;

-Dibe vuran ekonomik koşullar ve buna bağlı olarak çocuklar mevsimlik işçilikten kaynaklı olarak eğitim öğretim yılına geç başlayıp erken terk ediyorlar.

-Okul sayısının az, sınıf mevcutlarının çok yüksek olması,

-Öğretmen açığının çok ve ücretli öğretmenlik adı altında yapılan kalitesiz eğitim çalışmaları,

-Çok fazla yabancı uyruklu öğrenci olması ve çocukların dil eğitimi olmadığı için anlatılan konuların kısır bir döngüye girmesi ilerleme sağlanamaması

-CİMER şikayetleri öğretmen mesleğinin itibarsızlaşması sonucu öğretmene şiddet olaylarının gün ve gün artması

-Taşımalı eğitim

-2 km altında okul servisi verilmemesi kırsal mahallelerde özellikle küçük yaştaki çocuklar açısından yaşanan zorluklar.

-Liyakatsız okul ve milli eğitim idarecilerinin yetersizliği ve ar-ge bölümünün plansız çalışmaları.

HABERLER  Canan Kaftancıoğlu Şanlıurfa’da güllerle karşılandı

-Okullar için ayrılan bölgelerin bir rant unsuru olarak gizli saklı şekillerde mütahhitlere peşkeş çekilmesi.

-Çocuk yaşlara inen uyuşturucu kullanımının parklarda çocuklara ulaşabilecek duruma gelmiş olması.

-Maalesef yapılan tespitler her ne kadar içler acısı olsa da biz CHP İl eğitim komisyonu olarak şuan büyük oranda tamamlamış olduğumuz çözüm yolları ve iyileştirmelerle ilgili çalışmalarımızı pek yakında sizlerle paylaşacağız. Desteklerinizi bekliyor bu konuda gönüllü hemşerilerimizi komisyon çalışmalarımıza davet ediyoruz

ŞANLIURFA İL EĞİTİM KOMÜSYON BAŞKANI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.