enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3319
EURO
35,1902
ALTIN
2.245,94
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
15°C
Şanlıurfa
15°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Gök Gürültülü
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
14°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başörtüsünü Anayasa ile çözelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başörtüsünü Anayasa ile çözelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başörtüsünü Anayasa ile çözelim
05.10.2022 11:49
0
A+
A-

AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Meclis’e sunduğu ‘başörtüsü teklifi’ne tepki gösterdi. Türkiye’de verdikleri mücadele sayesinde başörtüsü meselesi kalmadığını söyleyen Erdoğan, ”Eğer dürüstseniz çözümü yasa değil Anayasa düzeninde sağlayalım” dedi.

Siyasette başörtüsü tartışması sürerken gözler bugün Meclis’teki AK Parti Grup Toplantısı’na çevrildi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hak ve özgürlüklerle ilgili yeni aşama olacak diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü konuşmasını işaret etmişti.

AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Meclis’e sunduğu ‘başörtüsü teklifi’ne tepki gösterdi. Türkiye’de verdikleri mücadele sayesinde başörtüsü meselesi kalmadığını söyleyen Erdoğan, ”Eğer dürüstseniz çözümü yasa değil Anayasa düzeninde sağlayalım” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenen açıklamayı yeni yasama yılının ilk grup toplantısında yaptı. 

“SEÇİM MOTTOMUZ: TÜRKİYE YÜZYILI”

Konuşmasının başında AK Parti’nin çalışmalarında değinen Erdoğan, seçim mottolarını açıkladı. Erdoğan, şunları söyledi:

“Bizi heyecanla dinleyen vatandaşlarımıza bazı gerçekleri açıklayacağım. Sıkı bir düzenlemeyle gündemkileri yasalaştıracağınıza inanıyorum. Büyük ve güçlü Türkiye’yi tuğla tuğla örüyoruz. Bizim seçim mottomuz ‘Türkiye yüzyılı’. Bu kapsamdaki ilk işaretimizi de Meclis’e sunduk. 

Birilerine bakıyorsunuz, toplanıp toplanıp dağılıyorlar ama kendi meselelerini bile çözemiyorlar. Biz ise aşk ile her gün çalışmaya devam ediyoruz.”  

CHP’NİN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı başörtüsü konusuna değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Önceki akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı, bizim ömrümüzü verdiğimiz mücadele ile ilgili güya günah çıkartıyor. Gerçi dün akşam açıkladıkları başörtüsü teklifi ile Meclis’e sundukları arasında dağlar kadar fark var. Şu an ülkemizde böyle bir mesele var mı, yok. Ama birileri riyakarlık peşinde koşuyor.”

“TÜRKİYE’DE BAŞÖRTÜSÜ MESELESİ YOK”

“Bugün Türkiye’nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele, verdiğimiz mücadele sayesinde hamdolsun artık kalmamıştır” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

HABERLER  Suriye ile ikinci görüşme ne zaman?

“Bu konu Anayasa konusu olmayacak tabii bir haktır. Bu sorunları biz yaşadık, şimdi kanunlarla bu konuyu çözelim diyorsun ama sabırlı. Kendisi bir kaset kumpası ile bulunduğu yere gelenler ülkenin geleceğine fayda sağlayamazlar. Dün söylediğini bugün inkar edenleri kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Bu zatın başörtüsü ile ilgili söylediklerine değil gerisindekilere bakıyoruz. Bizim Kürt meselesi gibi bir sıkıntımız yok ki. Benim Kabine’mde iki tane Kürt arkadaşım var. Önümüzdeki hafta Alevi vatandaşlarımız için adım atacağız.”  

“YASA DEĞİL ANAYASA DÜZENİNDE SAĞLAYALIM”

Kılıçdaroğlu’nun son adımını bir taktik olarak gördüğünü belirten Erdoğan, “Kanun teklifi olarak Meclis’e sundukları teklif, geçmişte olduğunu gibi yeni yasakların dayanağı olabilir. O zaman biz daha öte bir teklif sunalım. Eğer dürüstsen şayet bu zat başörtüsü meselesini çıkartmak istiyorsa gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeninde sağlayalım. Ben arkadaşlarıma bugün talimatı veriyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.