enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5239
EURO
34,9166
ALTIN
2.429,65
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da gençler neden intihar ediyor

Şanlıurfa’da gençler neden intihar ediyor

Şanlıurfa’da gençler neden intihar ediyor
30.09.2023 13:02
0
A+
A-

Şanlıurfa’da gençlerin intihar etmesinin altında yatan birçok neden olabilir. Bu nedenler arasında psikolojik sorunlar, aile içi sorunlar, ekonomik sorunlar ve toplumsal baskılar yer almaktadır.

Psikolojik sorunlar, intihar vakalarının en yaygın nedenidir. Depresyon, anksiyete bozukluğu, bipolar bozukluk gibi ruhsal hastalıklar, intihar riskini önemli ölçüde artırmaktadır.

Aile içi sorunlar da intihar vakalarının önemli bir nedenidir. Aile içi şiddet, aile içi çatışmalar, ailenin desteğinin olmaması gibi sorunlar, gençlerin intihar etmesine neden olabilir.

Ekonomik sorunlar da intihar vakalarını tetikleyebilir. İşsizlik, yoksulluk, geçim sıkıntısı gibi ekonomik sorunlar, gençleri çaresizliğe ve umutsuzluğa itebilir.

Toplumsal baskılar da gençlerin intihar etmesine neden olabilir. Cinsiyet rolleri, eğitim sistemi, iş hayatı gibi toplumsal baskılar, gençlerin kendilerini değersiz ve dışlanmış hissetmesine neden olabilir.

Şanlıurfa’da son yıllarda yaşanan intihar vakalarının artması, bu nedenlerin bölgedeki gençleri ciddi şekilde etkilediğini göstermektedir.

Şanlıurfa’da gençlerin intihar etmesini önlemek için aşağıdaki önlemler alınabilir:

  • Psikolojik destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması
  • Aile içi şiddetin önlenmesi
  • Ekonomik sorunların çözümüne yönelik politikaların geliştirilmesi
  • Toplumsal baskıların azaltılması

Bu önlemlerin alınmasıyla birlikte, Şanlıurfa’da gençlerin intihar etme riskinin azaltılması hedeflenmektedir.

HABERLER  Şanlıurfa'ya yeni isim atandı!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.