enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
28°C
Şanlıurfa
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesine Urfa’da dahil edilmeyen tek ilçe Harran

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesine Urfa’da dahil edilmeyen tek ilçe Harran

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesine Urfa’da dahil edilmeyen tek ilçe Harran
14.10.2022 16:11
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük projesinde Şanlıurfa’da sosyal konut, arsa ve iş yeri yapılacak yerlerin arasında bulunmayan tek ilçe Harran.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut projesi kapsamında, 500 bin sosyal konut, 50 bin iş yeri de inşa edilecek. Projede başvurular alınmaya devam ederken belirli illerde konutların temellerinin ilerleyen günlerde atılması bekleniyor.

TOKİ tarafından yapılacak sosyal konut projesinin ikinci ayağını ise arsa satışları oluşturuyor. 1 milyon müstakil ve müşterek arsa satışa çıkarıldı. Bu projede de başvurular alınmaya başladı.

TOKİ’nin Şanlıurfa’da sosyal konut, iş yeri yapacağı ve arsa satacağı yerlerin arasında bir tek Harran’ın bulunmaması dikkati çekiyor.

TOKİ, Şanlıurfa’da Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Halfeti, Viranşehir, Siverek ve Suruç  ilçelerinde toplam 7 bin konut yapacak. Birecik’te 500, Bozova’da 500, Ceylanpınar’da 130, Eyyübiye’de 4 bin 250, Halfeti’de 120, Viranşehir’de 750, Siverek’te 500 ve  Suruç’ta 250 sosyal konut yapılacak.

İlk İşyerim projesi kapsamında Şanlıurfa’da yapılacak TOKİ iş yerinin bulunacağı ilçe ise sadece Eyyübiye.

İlk Evim Arsa projesin çerçevesinde Şanlıurfa’da 40 bin konut yapılabilecek arsalar da satışa çıktı. TOKİ’nin internet sayfasındaki bilgilere göre, Şanlıurfa’da müstakil ve müşterek arsa projesi ayrılan ilçeler şöyle: Merkez, Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Halfeti, Hilvan, Siverek ve Viranşehir.

“Merkez” diye belirtilen ibarenin hangi ilçeyi kapsadığı bilinmese de bu arsaların Haliliye ve Karaköprü’de olma ihtimali yüksek.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi diye aktarılan projeye “merkez” ibaresi altında Haliliye ve Karaköprü’nün de dahil olduğu düşünüldüğünde Urfa’da tek Harran ilçesi dışarıda kalıyor.

BİHA

HABERLER  Tanal, Urfa'daki Hazine Arazisi Hırsızlarını Uyardı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.